1,5 milioane de euro, bani europeni, pentru echipamente de ultimă generație la UPU Brașov

1,5 milioane de euro, bani europeni, pentru echipamente de ultimă generație la UPU Brașov

Consiliul Județean Brașov va accesa fonduri de 1,5 milioane de euro pentru dotarea cu aparatură de ultimă generație a Unității de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov.

Administrația județeană pregătește un proiect cu fonduri europene pe Programul Operațional Regional, destinat UPU a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov.

În acest sens aleșii locali s-au întâlnit luni, în şedinţă extraordinară pentru a aproba studiul de oportunitate aferent acestei investiţii, astfel încât în această săptămână aplicaţia să poată fi înregistrată.

„Am aplicat pentru obţinerea sumei de 1,5 milioane de euro din fonduri europene pentru această investiţie în modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean. Aplicaţia o vom depune în această săptămână la Agenţia de Dezvoltare Regională Centru şi sperăm ca proiectul nostru să fie unul eligibil“, a declarat preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea.

Unitatea de Primiri Urgențe va fi dotată cu 18 tipuri de echipamente complexe și aparatură medicală de înaltă performanță, totalizând 83 de aparate medicale, ce vor dota cabinetele medicale ale UPU, în vederea creşterii calităţii serviciilor medicale şi scurtării timpilor de aşteptare pentru pacienţi.

Potrivit administratorul public al judeţului, Daniel Gligoraş, proiectul de dotare a Unităţii de Primiri Urgenţe va fi corelat cu cel de consolidare şi modernizare a Corpului B de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov.

Foto: arhiva/libertatea.ro

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.