Zece persoane arestate pentru furturi și contrabandă cu țigări

Zece persoane arestate pentru furturi și contrabandă cu țigări

Polițiștii de la Transporturi Brașov, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și al Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Covasna, au efectuat zilele trecute, 14 percheziții la locuinţele din judeţul Braşov ale unor persoane bănuite de contrabandă cu ţigări și de furt de componente de la vagoanele de tren, şi au pus în aplicare 23 de mandate de aducere.

Membrii grupării sunt bănuiţi că, pe parcursul ultimelor şase luni, ar fi sustras piese şi componente de la locomotivele şi vagoanele garate în staţiile CFR de pe raza municipiului Braşov şi din zonele adiacente pe care mai apoi le vindeau la fier vechi prin intermendiul unor firme fictive.

Bunurile sustrase ar fi fost valorificate către firme fictive, care ulterior le distribuiau unor centre de colectare. Prejudiciul cauzat este de 1.785.000 de lei, precizează un comunicat transmis de IPJ Braşov.

În urma perchezițiilor au fost indisponibilizate 3,5 tone de metale neferoase, în valoare de aproximativ 30.250 de lei, laptopuri, telefoane mobile și scule electrice.

De asemenea, 12 bărbați având vârste cuprinse între 17 și 38 de ani au fost reținuți și prezentați în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

Astfel, judecătorii au emis sâmbătă, zece mandate de arestare preventivă și la domiciliu. Patru dintre ei au fost arestați preventiv, iar șase au fost arestați la domiciliu.

Decizia Judecătoriei Brașov poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunțare.

Grupul infracțional este bănuit şi că ar fi comercializat ţigări provenite din contrabandă.

Cercetările în caz continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-au produs faptele.

Foto: arhiva

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.