Donează sânge și primești și o carte în semn de mulțumire

Donează sânge și primești și o carte în semn de mulțumire

Centrul de Imagistică RMN Diagnostica împreună cu Centrul de Transfuzii și Crucea Roșie Filiala Brașov au inițiat campania de donare de sânge: „Donează sânge! Șansă la Viață”, în cadrul proiectelor dedicate Zilei Mondiale a Sănătății, care se sărbătorește în fiecare an pe 7 aprilie.

Acțiunea va avea loc miercuri, 18 aprilie 2018, la sediul Centrului de Transfuzii Brașov, str. Victor Babeș nr. 21.

De această dată, pe lângă pachetul de beneficii, toți donatorii vor primi și câte o carte, la alegere în semn de mulțumire pentru nobilul gest.

„A dona sânge este un gest nobil care poate salva 3 vieţi. Sângele nu poate fi cumpărat, nu poate fi produs şi nu poate fi obţinut decât prin bunavoinţa celui de lângă noi. Numai împreună putem salva vieţi! Fii donator, arată tuturor că se poate!”, a spus Raluca Buzea, director Crucea Roșie Filiala Brașov.

Este știut că nevoia de sânge este foarte mare, multe instituții medicale întâmpină dificultăți în asigurarea necesarului pentru transfuzii.

Astfel, în semn de solidaritate, alături de organizatori au venit mai multe companii din Brașov: Laboratorul Synevo, Pălăria Verde, Zile și Nopți, Asociația Tot Mai Verde, Analiza Posturală, AFAFCI Braşov (Asociaţia Femeilor de Afaceri şi Conducătoare de Întreprinderi), toți din dorința de a susține această cauză comună și anume faptul că zilnic mii de pacienți din spitale au nevoie de transfuzii de sânge pentru a supraviețui.

Organizatorii invită brașovenii, și nu numai, să se alăture în calitate de donatori dar și ca sprijin în promovarea campaniei pentru a ajuta un număr cât mai mare de pacienții care au nevoie de sânge.

Centrul de Transfuzii oferă donatorilor pachetul uzual de beneficii pentru cei care aleg să doneze sânge.

  • rezultatele testelor efectuate pe sângele recoltat
  • 1 zi liberă, în ziua donării, de la locul de muncă sau o zi scutire de frecvența pentru elevi, studenți
  • 50% reducere la abonamentul pentru transportul în comun (pentru 30 de zile)
  • 7 tichete de masă.

Conform ultimelor date furnizate de Institutul de Hematologie, România se află pe ultimul loc din Europa în ceea ce priveşte numărul donatorilor de sânge. Doar 1,7 la sută dintre români sunt donatori, comparativ cu alte state din Europa, unde procentul ajunge până la 6.8 la sută din populaţie!

Vă mulțumim pentru nobilul dumneavoastră gest, în numele bolnavilor ce vor beneficia de donarea de sânge!

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.