Începe a doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare

Începe a doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare

Astăzi începe cea de a doua etapă a înscrierii copiilor la şcoală, în clasa pregătitoare, pentru anul şcolar 2018-2019.

Astfel, părinţii care nu şi-au înscris copiii în clasa pregătitoare în prima etapă, o pot face începând de astăzi și până pe 18 aprilie.

Conform metodologiei de înscriere în învăţământul primar, în clasa pregătitoare pot fi înscrişi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2018, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2018, inclusiv, pot fi înscrişi dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

În ceea ce priveşte înscrierea la şcoală, cererea-tip se poate completa online sau la secretariatul unităţii de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea copilului, în interiorul perioadelor din calendarul aprobat de Ministerul Educaţiei.

Validarea cererii-tip este obligatorie şi se realizează în unitatea de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea, în prezenţa părintelui şi a cel puţin unuia dintre membrii comisiei, zilnic, între orele 8:00 – 18:00 (luni – vineri).

Potrivit planului de şcolarizare propus de IŞJ Braşov, în anul şcolar 2018-2019 a prevăzut 253 de clase în care ar urma să fie cuprinşi 5.511 elevi.

În prima etapă din calendarul înscrierii copiiilor în învăţământul primar, 4.448 de locuri au fost deja ocupate.

Rezultatele celei de-a doua etape de înscriere vor fi afişate în data de 23 aprilie, iar între 24 aprilie şi 4 mai, IŞJ va soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea etapei a doua, dacă va fi cazul.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.