Anchetă în centrul de tip familial din Hărman, după ce un adolescent a încercat să se sinucidă

Anchetă în centrul de tip familial din Hărman, după ce un adolescent a încercat să se sinucidă

Un adolescent în vârstă de 16 ani a încercat să se sinucidă chiar în ziua de Paști, în Complexul de servicii Hărman – Casa de tip familial Sf. Patrik, unitate aflată în subordinea Direcției Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecția Copilului (DGASPC) Brașov, în care locuiește de ceva vreme.

Băiatul, care provine dint-o familie numeroasă, a ingerat mai multe medicamente psihotrope.

Adolescentul a fost transportat de urgență la Spitalul de Copii Brașov, iar cadrele medicale care s-au ocupat de el, au anunțat Poliția despre eveniment, conform procedurii.

Astfel, polițiștii împreună cu DGASPC Brașov au deschis o anchetă pentru a stabili condițiile în care minorul a încercat să îşi ia viaţa şi modul în care a intrat în posesia medicamentelor. Aceștia vor verifica dacă băiatul a avut sau nu acces la dulapul cu medicamente sau dacă le-ar fi putut procura de la colegi.

Pe de altă parte, conducerea Complexului Sf. Patrik a întocmit un raport despre acest caz pe care l-a prezentat, miercuri, reprezentanțiilor DGASPC Braşov.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Braşov, Lidia Mailat a dat o explicaţie a gestului făcut de adolescent.

„Tânărul în cauză este într-o stare emoţională delicată, pentru că sora lui a ieşit din sistemul de protecţie al statului după împlinirea vârstei de 18 ani şi nu mai locuiesc aproape unul de altul. Tânăra a locuit în a doua casă familială din acelaşi imobil, curtea fiind comună. Duminică seară, angajaţii urmau să administreze copiilor tratamentul obişnuit. Când au ajuns la minorul în cauză, acesta a declarat că a luat deja cinci pastile, moment în care, conform procedurii, a fost apelat Dispeceratul 112, apelul fiind direcţionat către Ambulanţă şi Poliţie. Astfel, minorul a fost transportat de urgenţă la Spitalul de Copii Braşov, unde se află sub observaţie”, a precizat reprezentanta DGASPC Brașov.

Copilul este acum în afara oricărui pericol, însă va mai rămâne o vreme sub supraveghere medicală, la Spitalul de Copii Braşov.

După ce va fi externat, adolescentul va intra într-un program de consiliere psihologică.

Foto: arhiva/voceadorohoilui.ro

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.