Mai multe orașe și sate din județul Brașov vor beneficia gratuit de internet

Mai multe orașe și sate din județul Brașov vor beneficia gratuit de internet

Peste 10.000 de municipalităţi s-au înscris deja în portalul wifi4eu.eu prin care vor beneficia de programul UE de implementare a rețelelor de Wi-Fi gratuit, arată reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Uniunea Europeană va aloca 120 milioane euro pentru acest proiect, iar primăriile vor putea obţine bani pentru instalarea unor puncte de acces public şi gratuit la Internet wireless în parcuri, spitale, muzee, pieţe şi biblioteci.

Procedura este una simplă: primăriile trebuie să completeze un formular, iar Comisia Europeană le oferă un voucher în valoare de 15.000 de euro, bani cu care cumpără echipamentul necesar pentru instalarea Internetului wireless.

Potrivit comunicatului de presă, programul, al cărui principiu a fost anunţat în 2016 de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în discursul său despre „starea Uniunii”, vizează să distribuie în 6.000, până la 8.000 de oraşe şi sate, din toate statele membre, „bonuri de cumpărături” în valoare de 15.000 de euro, care să permită realizarea lucrărilor de instalare a internetului wireless.

Pe lista localităților apar mai multe orașe și sate din județul Brașov, printre care Bod, Ucea, Voila și Sânpetru.

Lista localităților din România care s-au înscris pentru a beneficia de acest proiect.

Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.