Autobuze germane sau turcești pentru transportul în comun?

Autobuze germane sau turcești pentru transportul în comun?

RAT Brașov vrea să achiziționeze 105 autobuze, printr-un credit de 114 milioane lei acordat de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, în baza unui contract semnat în 15 decembrie 2017.

Astfel, compania a lansat în luna februarie licitația privind achiziția celor 105 autobuze, iar peste 30 de companii s-au arătat interesate de contract, în momentul în care s-au depus ofertele, însă doar patru firme s-au înscris efectiv în competiție.

Potrivit directorului RAT Brașov, Ovidiu Bucurei, două dintre oferte vin din Turcia, iar celelalte două din Germania.

Acesta a precizat că pentru stabilirea câștigătorului se folosi o formulă de calcul prin care vor fi luate în considerare două criterii importante, respectiv prețul și perioada de garanție.

Totodată, firma câştigătoare va avea la dispoziţie 26 de luni pentru a livra primele autobuze pentru RATBV, a mai arătat Ovidiu Bucurei.

Cele 105 autobuze noi ( 30 de autobuze de 10 metri lungime, 40 de autobuze de 12 metri lungime şi 35 de autobuze articulate de 18 metri lungime) vor avea motorizare diesel EURO 6 – faza C, adică cel mai puţin poluante, vor avea podea joasă și vor fi accesibile tuturor categoriilor de călători.

În prezent cele mai multe autobuze ale RATBV au motorizare EURO 2.

Foto: arhiva

Leave a Reply

Your email address will not be published.