Mai puține locuri de parcare pe Bulevardul Alexandru Vlahuță, mai mult loc pentru autobuzele RAT

Mai puține locuri de parcare pe Bulevardul Alexandru Vlahuță, mai mult loc pentru autobuzele RAT

La solicitarea RATBV SA şi a Serviciului de Amenajare Drumuri Publice şi Siguranţa Circulaţiei, prima bandă de circulaţie, de pe o porțiune a Bulevardulului Alexandru Vlahuţă va fi lărgită pentru ca autobuzele de transport public să aibă mai mult spațiu, însă acest lucru implică redeseanarea locurilor de parcare din zonă.

Măsura vine ca urmare a faptului că, pe un segment, prima bandă are doar 2,5 metri, iar accesul mijloacelor de transport în comun se desfășoară cu dificultate la orele de vârf.

Astfel, Comisia de Circulaţie a Primăriei Braşov a avizat redesenarea locurilor de parcare de pe porţiunea a Bulevardului Alexandru Vlahuță, cuprinsă între imobilul de la nr. 61 şi strada Brânduşelor, pe sensul de circulaţie dinspre Bulevardul Saturn.

„În Comisia de Circulaţie s-a aprobat schimbarea unghiului de parcare a maşinilor pe marginea drumului, de la 30 la 45 de grade. Prin aplicarea acestei măsuri, banda va fi lărgită cu un metru, dar vor fi păstrate şi locurile de parcare, chiar dacă numărul acestora va scădea de la 61 la 53”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

Totodată, el a precizat că reamenajarea parcării se va realiza simultan cu celelalte intervenţii prevăzute pentru această arteră.

Foto: arhiva/wikimapia.org

Leave a Reply

Your email address will not be published.