Marcel Răducanu antrenează micuţii fotbalişti ai Coronei, într-un campus care are loc în aceste zile la Brașov

Marcel Răducanu antrenează micuţii fotbalişti ai Coronei, într-un campus care are loc în aceste zile la Brașov

Din dorinţa de perfecţionare, clubul Corona Braşov a reuşit să îl aducă la Braşov în aceste zile pe fostul mare fotbalist Marcel Răducanu. Fosta glorie a Stelei conduce un campus pentru peste 100 de micuţi fotbalişti ai Coronei, născuţi între anii 2004 şi 2008.

Acțiunea reprezintă un prim pas din cadrul unei colaborări între clubul brașovean și școala de fotbal pe care Răducanu o conduce în orașul german Dortmund.

„Secția de fotbal este una mai nouă în cadrul clubului nostru. Încercăm să ne găsim o identitate, un drum pe care să o apuce micuții noștri fotbaliști. Se știe experiența lui Marcel Răducanu în creșterea micilor fotbaliști. Nu trebuie să omitem faptul că vine dintr-o zonă în care fotbalul este la un nivel foarte ridicat și sunt convins că antrenori noștri pot să învețe metode de lucru, iar copiii pot deprinde tainele dezvoltării unui fotbal modern la Corona. Sperăm într-o colaborare de lungă durată. În timp, sperăm să putem da fotbaliști din pepiniera proprie unor echipe de Liga I și de ce nu să înființăm și noi o echipă de seniori, dar toate acestea pe o creștere sănătoasă”, a declarat președintele clubului Corona Brașov, Liviu Dragomir.

Marcel Răducanu a declarat într-o conferinţă de presă că este plăcut impresionat de ce a găsit la Corona Braşov, atât în ceea ce priveşte sportivii cât şi condiţiile în care aceştia se pregătesc.

„Mă simt foarte bine la Braşov. Am găsit aici condiții foarte bune de antrenament şi mulţi copii dornici de a învăța. E o plăcere să lucrez cu ei și cu antrenorii lor. Este foarte important şi pentru antrenori să înveţe tehnici şi metode noi de antrenament”, a spus Răducanu.

Antrenorul român care locuieşte de aproape 40 de ani în Germania a mai adăugat că este posibil ca în viitor, antrenorii şi fotbaliştii braşoveni să îi întoarcă vizita.

„Ne gândim să ne viziteze și ei în Germania, să vadă cum lucrăm acolo. Sunt deschis la astfel de lucruri și mă bucur să împărtășesc din experiența mea. Vrem să creștem copiii Brașovului, pentru că este păcat de un asemenea oraș să nu aibă fotbal de nivel înalt. Îmi amintesc du drag de ce meciuri aveam parte în tinerețe la Brașov. Îmi doresc să dezvoltăm acest proiect”, a precizat Marcel Răducanu, care este însoţit la Braşov de colaboratorii săi, Constantin Neagu şi Ekic Hasan.

Desemnat „Fotbalistul Anului” în 1980 în România, Răducanu a jucat 21 de meciuri pentru echipa naţională de fotbal a României și a evoluat în cariera sa de fotbalist pentru Steaua București, Borussia Dortmund și FC Zurich. De 24 de ani conduce o școală de fotbal în orașul Dortmund, unde este stabilit.

Antrenorul coordonator al secţiei de fotbal de la Corona, Adrian Szabo a spus că este extrem de încântat să îl aibă pe Marcel Răducanu la Braşov.

„La orice vârstă, noi, antrenorii, avem de învățat. Nu cred că e nevoie să amintesc calitatea de jucător a lui Marcel Răducanu sau cea de manager de club, de școală, iubit și în România și în Germania. Ne bucurăm și este o onoare să-l avem printre noi. Copiii sunt foarte receptivi și dornici de ceva nou, să le fie stimulate imaginația, să le fie acordată încredere și să creadă în șansa lor. E nevoie ca atunci când ajung la seniorat să aibă un bagaj de calitatăți fizice, tehnice, mentale. Ceea ce lucrăm acum diferit față  de ceea ce făceam noi este ritmul impus în antrenamente, care dă intensitate, ambiție și pregătire fizică. Dacă noi vom continua pe direcia pe care ne-o lasă Marcel Răducanu și echipa lui, prin acest schimb de experiență, copiii care acum au 9-10 ani, peste o vreme vor fi mult mai puternici”, a spus Adrian Szabo.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.