Bătrânul bătut cu bestialitate în pasaj, trimis pentru noi evaluări medicale la București

Bătrânul bătut cu bestialitate în pasaj, trimis pentru noi evaluări medicale la București

Bătrânul bătut de doi tineri, Dumitru Neculai, va fi dus la Institutul de Medicină Legală din Bucureşti, pentru a fi supus unei noi expertize. Dorința anchetatorilor este să afle dacă pot schimba încadrarea faptei de la loviri şi alte violenţe la tentativă de omor.

Victima a primit în 38 de secunde, cât a durat bătaia, nouă lovituri cu pumnii şi 12 lovituri cu picioarele. Toate loviturile au fost la cap, faţă şi coaste. Bătrânul de 66 de ani a suferit o fractură de coloană cervicală, mai multe traumatisme craniene şi faciale şi a rămas şi fără câţiva dinţi.

Anchetatorii au decis că victima va fi transportată la Bucureşti pentru o expertiză medico-legală care să arate dacă rănile i-au pus viaţa în pericol. În cazul în care încadrarea nu se schimbă, iar bătrânul nu depune plângere împotriva celor doi tineri care l-au bătut, aceştia pot scăpa. Motivul atacului este încă sub semnul întrebării. Bătrânul este confuz din cauza rănilor la cap şi a povestit mai multe variante.

Ultimele informaţii oferite de victimă este că îl cunoştea pe Ceplinsche Adrian, agresorul de 18 ani, cel care a fost şi cel mai violent. Bătrânul a spus că au mai lucrat împreună, că a mai fost bătut de el şi că i-a dat împrumut 80 de lei pe care nu i-a mai primit înapoi. Bătrânul spune că l-a cunoscut în zona Dârste, unde amândoi lucrau ca zilieri de toamna trecută. Până atunci, Neculai a lucrat în Stupini.

Oamenii legii vor analiza toate pistele pentru a vedea care este adevărul. „Era duşmănos că eu lucrez şi el nu lucra nicăieri. El umbla «la bunica», adică la container, aşa spunem noi şi eu lucram şi luam sâmbăta 300-400 de lei. A venit odată la mine în cort şi m-a bătut. Acum m-a bătat la un subsolul undeva nu îmi aduc bine aminte. I-am dat 80 de lei împrumut şi nu i-am mai văzut nici în ziua de astăzi“, a povestit Dumitru Neculai.

Nici agresorii nu au făcut lumină în acest caz. Cei doi agresori au fost reţinuţi imediat şi arestaţi pentru 30 de zile. Tânărul de 23 de ani era barman, iar cel de 18 ani era muncitor necalificat.

„Suspecţii nu au antecende penale. Unul dintre ei a declarat că era băut şi nu îşi aduce aminte nimic, iar celălalt spune că bătrânul le-a făcut observaţie în timp ce stăteau în faţa pasajului şi de aici a început totul“, a declarat Gabriela Dinu, purtător de cuvânt al Poliţiei Braşov. Atacul a avut loc sâmbătă noaptea la ora 2.40 într-un pasaj din Centrul Braşovului.

Bătaia, de o violenţă extremă, a fost surprinsă de camerele de supraveghere. Pe imagini se vede cum bătrânul este lovit cu pumnii şi picioarele în zona coastelor şi a feţei şi apoi se prăbuşeşte pe scări. Este lovit în continuare, chiar dacă este inconştient.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

Share via