Preţul gazelor naturale s-a majorat cu 10%, de la 1 aprilie

Preţul gazelor naturale s-a majorat cu 10%, de la 1 aprilie

Comitetul de reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a aprobat, în şedinţa de joi, 29 martie, noi preţuri pentru furnizarea gazelor naturale la clienţii casnici, abonați ai operatorului economic Engie România SA.

Astfel, de la 1 aprilie, circa 1,6 milioane de abonați ai companiei care operează în București și19 județe din sudul țării, printre care și județul Brașov, vor fi nevoiți să plătească cu circa 10% mai mult pentru gazele naturale livrate.

„Pentru operatorul economic ENGIE Romania SA se va inregistra o crestere de pret pentru furnizarea reglementata aplicata clientilor casnici, crestere datorata, in principal, corectiilor aplicate pentru perioada trimestrului IV 2016 – trimestrului I 2018, cand pretul practicat a fost mai mic decat costurile aferente furnizarii, ceea ce insemna o crestere de 1,2 bani/kWh, de la 11,8 la 13 bani/kWh”, se arata in comunicatul ANRE.

Prețurile pentru furnizarea reglementată a gazelor în cazul consumatorilor casnici, aplicate de ceilalți furnizori rămân neschimbate.

Pe 10 ianuarie 2018 a mai avut loc o scumpire de circa 8%, în medie.

ANRE reaminteşte că a fost implementat cadrul legal care permite tuturor consumatorilor să îşi schimbe, gratuit, furnizorul de gaze naturale.

Totodată, ANRE a pus la dispoziție, pe pagina proprie de internet, o aplicaţie web de comparare a preţurilor în domeniul gazelor naturale denumită „Comparator oferte-tip de furnizare a gazelor naturale”, instrument independent şi necomercial al cărui scop este sa permită compararea preţurilor de furnizare şi a condiţiilor oferite de furnizorii de gaze naturale, înainte de a alege un anume furnizor sau o anume ofertă-tip.

  1. pretul gazelor naturale ale ROMANIEI s-a majorat cu 10 % in buzunarele strainilor

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.