Program after school în toate școlile din comuna Voila

Program after school în toate școlile din comuna Voila

Din toamnă, cel puțin 150 de elevi din comuna Voila, vor beneficia de un program de after school, unde vor putea să-și facă temele, să primească o masă, îmbrăcăminte şi asistenţă medicală, printr-un proiect cu finanţare nerambursabilă, prin Programul Operațional Capital Uman (POCU).

Primarul comunei Voila, Gheorghe Osalciuc a anunţat că în această săptămână administraţia locală va semna un contract de finanţare, prin care va atrage 500.000 de euro pentru programul after school.

Programul include acordarea unor pachete gratuite de rechizite, masă zilnică -asigurată de o firmă specializată, prin catering, şi haine, servicii de asistenţă socială şi evaluare medicală pentru 150 de copii.

În comuna Voila există patru şcoli pentru cele şase sate, iar spaţiile de after-school vor fi amenajate la şcolile din satele Sâmbăta de Jos, Voievodenii Mici şi Voievodenii Mari, şi la Căminul Cultural din Cincşor.

„După ce vom semna contractul de finanţare, estimăm că va dura cam două luni până vom face amenajările necesare şi vom porni licitaţia pentru unele servicii necesare. Pregătirea elevilor în programul de after school va fi realizată cu ajutorul cadrelor didactice de la şcolile din satele comunei, care vor fi plătite pentru ore suplimentare“, a explicat primarul comune.

În locația de la Voivodeni, se vor asigura condiții și pentru programul de somn al copiilor.

Programul ar trebui să fie pus în practică efectiv începând cu anul școlar viitor și se va derula pe o perioadă de patru ani din fondurile nerambursabile, iar ulterior Primăria trebuie să-l menţină încă doi ani, din fonduri proprii.

 

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.