Spectacolul „Joc şi Rock” se ține la Tatrul Sică Alexandrescu!

Spectacolul „Joc şi Rock” se ține la Tatrul Sică Alexandrescu!

Pentru a asigura accesul unui public cât mai larg, spectacolul „Joc şi Rock”, adaptare după Opereta „Crai nou” de Ciprian Porumbescu, în interpretarea Operei Comice din Bucuresti, s-a mutat de la Centrul Cultural Reduta la Teatrul Sică Alexandrescu. Spectacolul are loc în data de 20 martie, de la ora 19.00. Intrarea este liberă.

Sspectacolul ”Joc și Rock”, după opereta „Crai Nou” de Ciprian Porumbescu, este în regia lui Cristian Mihăilescu. Una dintre primele operete românești, „Crai Nou” se bazează pe o poezie a lui Vasile

Alecsandri care vorbește despre un mit: în nopțile cu lună nouă se împlinesc dorințele îndrăgostiților. Opereta este de fapt o farsă, în care un ispravnic este păcălit de doi tineri, ajutați de țăranii de la munte. Anica și Leonaș fug de acasă pentru a se căsători, dar sunt urmăriți de către ispravnic și jandarmi. Apărați de Doichița și de Moș Corbu, ei reușesc să scape de urmăritori, dar să-i și păcălească, în așa fel încât Ispravnicul îi va logodi. Opereta folosește numeroase influențe folclorice românești, dar și genuri muzicale precum romanța, marșul și valsul. Din această combinație rezultă o compoziție veselă, senină, visătoare, caracteristici romantice potrivite cu peisajul din Bucovina în care se petrece acțiunea.

Premiera mondială a operetei „Crai Nou” a avut loc în luna februarie a anului 1882, la Brașov, și reprezintă una dintre lucrările cele mai importante ale compozitorului Ciprian Porumbescu, reprezentant al școlii muzicale românești.

Foto: Andrei Paul

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.