Conturile Penitenciarului Codlea au fost blocate pentru neplata daunelor morale față de un deținut

Conturile Penitenciarului Codlea au fost blocate pentru neplata daunelor morale față de un deținut

Situație incredibilă și posibil în premieră la nivel naţional, în urma unei sentinţe judecătoreşti definitive a Curții de Apel Braşov, pusă în executare de către un executor judecătoresc, conturile Penitenciarului Codlea au fost vineri, blocate.

Într-o postare pe reţelele de socializare, Asociaţia pentru Siguranţă Urbană şi Mediere (ASUM) Braşov se spune că astfel s-a pus în executare o sentinţă definitivă a Curtii de Apel Braşov, dată încă din toamna anului trecut.

Potrivit acesteia, prezentată şi pe site-ul Curţii de Apel Braşov, în data de 21 septembrie 2017, după ce s-a judecat acţiunea de recurs formulată de reclamantul K.C. împotriva sentinţei civile nr. 56/20.04.2017 pronunţată la Tribunalul Braşov (pârâţi fiind Ministerul Justiţiei prin Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Statul Român prin Ministerul Finanţelor Publice şi Penitenciarul Codlea), pârâţii Ministerul Justiţiei prin Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Statul Român prin Ministerul Finanţelor Publice şi Penitenciarul Codlea sunt obligaţi să plătească reclamantului, în solidar, suma de 2.000 de euro, cu titlu de daune morale, privind condițiile de detenție, conform monitorulexpres.ro.

Pentru a debloca situaţia, Penitenciarul Codlea va solicita o suplimentare de buget Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

Share via