Terapie prin poveşti SPS Codlea- Biblioteca Municipiului Codlea

Terapie prin poveşti SPS Codlea- Biblioteca Municipiului Codlea

Astăzi, elevele de la Şcoala Profesională Specială Codlea au participat la o altfel de lecţie de limba română, însoţite de doamnele profesoare Simona Urs şi Loredana Vîrlan, au mers la Biblioteca Municipiului Codlea. Aici, printe cărţi , au ascultat cu atenţie o poveste a scriitorului Ion Creangă,  căci povestea este cel mai bine înţeleasă, când copilul iese din tiparele unei ore obişnuite de curs. Umorul lui Creangă i-a molipsit pe copii şi a fost o terapie pentru aceştia, căci nu-i deloc uşor să te mobilizezi să devii un copil mai bun, atunci când părinţii nu-ţi sunt alături, iar tu creşti doar cu dragostea celor din centrele de plasament şi a dascălilor.  Zâmbetele lor şi bucuia au fost molipsitoare.

Toţi elevii şcolii, vor păşi rând pe rând la bibliotecă, ca să descopere o altfel de lume, o fereastră spre cunoaştere , căci cele două instituţii au încheiat un protocol de colaborare.

“Nimic nu poate face ceea ce face o carte. Te ridică din viaţa ta.. către o lume cu totul nouă, o nouă perspectivă. O carte este ca un vis pe care îl împrumuţi de la un prieten”.  Dave Kellett

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.