Peste 50 de evenimente la Festivalul ”Gloria Domini – Brașovul Pascal”

Peste 50 de evenimente la Festivalul ”Gloria Domini – Brașovul Pascal”

Agenția Metropolitană Brașov (AMB) în parteneriat cu Primăria Brașov organizează în perioada 11- 25 martie Festivalul „Gloria Domini – Brașovul Pascal”, un festival unic în România și Sud-Estul Europei.

Festivalul ”Gloria Domini – Brașovul Pascal”, aflat la ce-a de-a doua ediție, își propune să promoveze valorile, principiile și tradițiile religioase, culturale și de patrimoniu ale tuturor comunităților confesionale și etnice, precum și monumentele și obiectivele culturale specifice Țării Bârsei.

În cele două săptămâni vor avea loc peste 50 de evenimente.

Festivalul cuprinde toate elementele specifice tuturor domeniilor culturale: teatru, concerte simfonice, concerte corale, activități culturale, activități tradiționale specifice Junilor Brașoveni, ateliere artistice  menite să valorifice importanța culturală a Sărbătorilor pascale și promovarea elementelor de specificitate ale fiecărei comunități în parte.

„Din cele peste 50 de evenimente care sunt programate a avea loc în acest an, pe parcursul celor două săptămâni, menționăm conferinţa susţinută de binecunoscutul părinte Constantin Necula, care este braşovean de origine şi astfel se întoarce acasă, de mitropolitul Ardealului, ÎPS dr. Laurenţiu Streza, de Constantin Chiriac, directorul Teatrului din Sibiu, spectacolul prezentat de Ansamblul de balet al Colegiului Național de balet din Chișinău, baletul fiind o artă pe nedrept neglijată, masterclass-ul, urmat de o gală a corurilor din judeţ, organizate de celebrul Corul Madrigal, care va şi concerta. Corul Academic Radio, orchestra Kamerata Kronstadt, Filarmonica şi Opera Braşov, Cvintetul Vocal Anatoly, actriţa Daniela Nane și pianista Ioana Maria Lupașcu sunt alte prezenţe remarcabile în cadrul festivalului”, a precizat pentru MyTex, Dragoş David, directorul AMB.

Deschiderea festivalului va avea loc duminică, 11 martie, de la ora 18.00, atunci când, la Sala Sporturilor este programată o conferință a preotului Constantin Necula.

Pentru dezvoltarea de noi audiențe și facilitarea accesului la cultură pentru brașoveni, unele dintre evenimente sunt cu intrare liberă, iar pentru altele, biletele de intrare sunt modice.

Programul complet al evenimentului îl găsiți pe site-ul www.gloriadomini.ro.

Foto: zilesinopti.ro

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.