Ce înseamnă să faci „ceva concret” pentru Noul Spital! Și fără miză electorală!

Ce înseamnă să faci „ceva concret” pentru Noul Spital! Și fără miză electorală!

Acum fix cinci săptămâni, în 2 februarie, doamna Ministru al Sănătății Sorina Pintea a participat la inaugurarea porțiunii modernizate a Maternității din Brașov.
În aceași zi, un senator PSD de Brașov și-a asumat organizarea unei discuții despre proiectul Noului Spital al Brașovului. „În spatele ușilor închise”, a subtitrat presa locală. Numai cu cei „care pot să facă ceva concret pentru Spitalul Regional, adică parlamentarii din arcul guvernamental”, a declamat organizatorul, știind prea bine că era vorba doar de parlamentari PSD. Și nici aceia toți, că ar fi fost periculos să beneficieze și ei de imagine pozitivă…

În cadrul discuțiilor, însă, cel mai aplicat s-a dovedit primarul Brașovului, George Scripcaru, care a fost primul (și singurul până în acel moment) care a adus în discuție faptul că „spitalele regionale nu sunt detaliate, nu sunt clarificate până la cele mai mici detalii. De asemenea, nu este stabilit nici numărul de paturi pentru această categorie de unități sanitare, nici tipul de activități medicale.”

Așa că a cerut ajutorul Ministrului Sănătății în acest sens. Pentru că fără o astfel de definire a conceptului, niciun proiect de spital regional nu are cum să fie demarat. Atunci și-au dat seama și cei cu „făcutul de ceva concret” pentru spital că nici nu le trecuse prin minte așa ceva.

A urmat ceea ce presa locală ne-a comunicat imediat: Promisiunea PSD Brașov: Săptămâna viitoare va fi „definit spitalul” (https://brasovmetropolitan.ro/…/ministrul-sanatatii-sorina…/)
Informația a fost confirmată chiar de PSD Brașov care, printr-un comunicat de presă, a anunțat că „săptămâna viitoare, Guvernul va avea pe masă un proiect de ordonanță de urgență pentru definirea structurii spitalului regional”.

Era 2 februarie 2018. De atunci au trecut 35 de zile. Mai exact, cinci săptămâni. Despre proiectul de ordonanță de urgență amintit nu s-a auzit nimic și nici nu se mai aude.
Poate pentru că de el se ocupă aceiași parlamentari care vor cu tot dinadinsul să se laude cu un proiect care, pe lângă că nu este al lor, au demonstrat că nici nu îl cunosc și nici nu l-au promovat vreodată?
Dacă asta înseamnă să faci „ceva concret” pentru Noul Spital Clinic Regional de Urgență al Brașovului, mai bine lipsă!

Asociația Noul Spital al Brașovului, deși a fost exclusă dintre invitații care în mod natural ar fi trebuit să participe la întâlnirea cu Ministrul Sănătății, și-a făcut și în acest sens „temele”. Pe care le-a definit din timp, încă înainte de 2 februarie.
Asta înseamnă să faci „ceva concret” pentru Noul Spital! Și fără miză electorală!

  • Dan Grigorescu
  • președinte ANSB Brașov

 

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.