Politicile demografice? Cârpeli cu iz strict electoral!

Politicile demografice? Cârpeli cu iz strict electoral!

În curând, Siria se va depopula de tot şi atunci vom ajunge pe un binemeritat loc I. Măcar la capitolul „Luându-ne lumea-n cap” să excelăm şi noi ca ţară!

Faptul că, pe durata unui deceniu, din 2007 până anul trecut, România a pierdut aproximativ 17% din populaţie ne face să reflectăm la cel puţin două lucruri. Primul ar fi dacă recensământurile din România postdecembristă, cele din 1992, 2002 şi 2011, confirmă trendul dat de ONU pe intervalul 2007-2017.

În acest sens, ar fi interesant de ştiut câţi cetăţeni români au emigrat din ţară imediat după 1989, până în 2007 anul intrării noastre în UE. Totodată, ar fi interesant să aflăm care este ponderea pe vârste, ocupaţii, etnii, zone de provenienţă şi câţi dintre conaţionali au preferat spaţiul comunitar, drept reşedinţă permanentă.

Rămâne de studiat de către cei de la CDCDI şi care ar fi relevanţa recensamântului din 1992, ştiut fiind faptul că cel anterior fusese realizat în 1977. Un al doilea aspect se referă la politicile demografice, reinventate de către toate partidele aflate la putere dar care, în realitate, nu sunt altceva decât umplutură prin programe politice pe care nu le citeşte nimeni sau în cel mai bun caz nişte cârpeli cu iz strict electoral: mai dăm ceva la alocaţiile copiilor, la indemnizaţiile pentru mame şi … cam atât.

Inutile pârghii atâta timp cât nimeni nu doreşte să ridice bunăstarea populaţiei prin crearea de noi locuri de muncă, creşterea standardelor în unităţile medicale, o asistenţă socială reală, orientată spre cei cu adevărat defavorizaţi, un climat social şi administrativ adaptat nevoilor cetăţeanului şi un sistem de educaţie adaptat pieţei interne a muncii, centrat pe cultivarea respectului în comunitate.

Solidaritatea socială nu trebuie să constituie un paravan sub care obiectivul să fie creşterea permanentă a pensiilor, în scop electoral! Conceptul de solidaritate socială face parte din arsenalul clasic al partidelor de stânga la care PontaSDragnea a mai cuplat filonul naţionalist-nihilist şi atacul la temelia statului de drept, ca instrumente de negociere politică.

Aşa stând lucrurile, exodul populaţiei româneşti în viitorul apropiat spre tărâmuri mai aseptice este predicţionabil a creşte, fiind pe deplin justificat acest fenomen. Problema care se pune în acest caz se referă la viitoarea structură a populaţiei sedentare în contextul în care la sfârşitul lui 2017 erau stabiliţi pe teritoriul României un număr de 117.000 de străini, iar peste 40% din terenul arabil, de cea mai bună calitate, se află în proprietatea unor persoane din afara ţării.

Asta în condiţiile în care singurele domenii care mai funcţionează bine în economia naţională reală sunt IT-ul, comerţul şi, parţial, industria energetică. A, şi să nu uit, traficul de droguri (unul din 9 elevi au experimentat visul frumos), pariurile şi videochat-ul, unde mai bine de 100.000 de tinere îşi expun cu mare talent măiestria artistică.

În acest context, acum că d-na ministru Olguţa Vasilescu a iniţiat proiectul de lege cu munca de acasă (tele-munca), ne putem închipui un viitor PIB al României revigorat şi întărit. De unde se vor putea adăpa liniştite masele largi de votanţi, asistate de ochiul vigilent al liderului suprem şi mângâiate prin indexările multiple ale doamnei ministru, chiar şi doar verbale fiind ele. În rest, experimentul Republica Socialistă Parlamentară a început. Au prioritate cetăţenii români!

  • Costel Mihai
  • preşedinte PMP Braşov
Loading...
  1. buna analiza dar despre ce vina au angajatorii din mediul privat nimic? Aia care si au batut joc de bietii romani ce erau? Indieni?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.