„Centenarul femeilor din arta românească”, expoziţie la Muzeul de Artă Braşov

„Centenarul femeilor din arta românească”, expoziţie la Muzeul de Artă Braşov

Muzeul de Artă Braşov şi PostModernism Museum organizează în perioada 8 martie – 27 mai 2018 expoziţia „Centenarul femeilor din arta românească”.

Vernisajul va avea loc joi, 8 martie 2018, ora 17.00, la Muzeul de Artă Braşov, B-dul Eroilor nr. 21, cu participarea lui Cosmin Nasui, senior curator la PostModernism Museum, şi a colecţionarilor George Șerban şi Puiu Patzelt (Bucureşti).

Expoziţia ajunge la Braşov după ce a fost deschisă la Muzeul Naţional Brukenthal. Latura inedită a expoziției o reprezintă prezentarea, ca index și ca arhivă digitală, a peste 1.000 de artiste din România, unele mai puțin cunoscute, care nu au beneficiat încă de recuperare și reevaluare istorică.

Potrivit informațiilor prezentate de Muzeul de Artă, proiectul inventariază peste 1.800 de artiste din România care au lucrat în ultimii 100 de ani şi expune lucrări de la peste 60 dintre acestea. La fiecare itinerare, expoziţia prezintă, uneori în premieră, lucrări de artă din colecţiile muzeelor gazdă şi din colecţii private.

Expoziţia-cercetare „Centenarul femeilor din arta românească” este alcătuită din lucrări de artă originale, artefacte, arhivă digitală, o serie de infografice care prezintă sub-temele cercetării şi două proiecţii video: una care cuprinde o generoasă selecţie de interviuri video cu artiste contemporane şi o alta care derulează o amplă arhivă de imagini cu opere de artă realizate de artiste femei în perioada Centenarului.

Lucrările din expoziție fac parte din colecția Muzeului de Artă Brașov, Colecția George Șerban, Colecția Puiu Patzelt, Nasui Collection & Gallery, Cole lacția Lugojanu (Brașov) şi Colecția Ileana Sbârcea-Mureșanu (Brașov).

În cadrul expoziţiei Muzeul de Artă Braşov a dedicat o secţiune artistelor a căror activitate a fost legată de Braşov.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap