Salvamontiştii italieni au adoptat un urs din Rezervația Libearty Zărneşti (Foto)

Salvamontiştii italieni au adoptat un urs din Rezervația Libearty Zărneşti (Foto)

O delegaţie de salvatori montani italieni s-a aflat în ţara noastră pentru a vedea unde şi în ce condiţii îşi desfăşoară activitatea colegii lor români.

Salvamontiştii italieni au descoperit cele mai frumoase trasee montane din munţii Bucegi, Făgăraş, Piatra Craiului, Păpuşa şi Parâng, fiind însoţiţi în drumeţii de echipe din judeţele Braşov (Zărneşti şi Poiana Braşov), Gorj, Prahova, Dâmboviţa, Covasna şi Argeş.

Salvatorilor italieni le-au fost prezentate şi principalele obiective turistice din Sinaia, Braşov, Bran, Zărneşti, Curtea de Argeş, Baia de Fier şi Polovragi.

Alături de echipele de salvamontiști români, au ajuns și la rezervaţia de urşi Libearty, de unde au adoptat un urs.

„Între ascensiuni, salvatorilor italieni le-au fost prezentate şi principalele obiective turistice din Sinaia, Braşov, Bran, Zărneşti, Curtea de Argeş, Baia de Fier şi Polovragi, au fost primiţi de către primarul oraşului Zărneşti şi au vizitat rezervaţia de urşi din Zărneşti, de unde au adoptat un urs căruia salvatorii italieni îi vor asigura toate cheltuielile necesare pentru întreţinere”, au informat, reprezentanţii Dispeceratului Naţional Salvamont.

Vizita italienilor face parte din strategia de schimburi internaţionale iniţiată de noua conducere a Salvamont România prin care se doreşte ca activitatea de salvare din ţara noastră să fie în permanent contact cu ţările cu tradiţie şi activitate de înalt nivel în acest domeniu. De altfel, au fost stabilite deja următoarele acţiuni comune pentru acest an dintre cele două structuri de salvare montană, conform reprezentanţilor Salvamont România.

Foto: Salvamont Romania

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.