blog-logo

Taclale administrative pe tema lucrărilor de reţelistică din acest an

Taclale administrative pe tema lucrărilor de reţelistică din acest an

Primarul George Scripcaru a convocat astăzi reprezentanții deținătorilor de rețele pentru a discuta situația furnizării de servicii în această perioadă de sezon rece, respectiv dacă au apărut probleme, dar și pentru a discuta programul de reparații străzi pentru anul 2018.

„Am solicitat tuturor deținătorilor de rețele să ne comunice străzile pe care își propun să intervină în acest an. Astăzi am avut o primă discuție pe această listă. Începând de mâine, fiecare poziție va fi analizată cu furnizorii de utilități, iar la sfârșitul săptămânii viitoare, ne propunem ca acest program de reparații străzi să fie semnat și asumat atât de către Primărie, cât și de furnizorii de rețele. Acest sistem de colaborare cu rețeliștii funcționează încă din anul 2005 și dă rezultate bune, astfel încât să nu avem situații în care imediat după reabilitarea unei străzi să constatăm că e nevoie să intre anumiți rețeliști pentru modernizarea unor rețele. Un alt rezultat al acestei colaborări și coordonări ne-a ajutat și la trecerea în subteran a rețelelor aeriene“, a declarat primarul George Scripcaru.
În perioada următoare sunt programate întâlniri de lucru cu toți furnizorii de utilități: Electrica, Distrigaz, Compania Apa, furnizorii de telecomunicații, furnizorul de energie termică. Până la sfârșitul săptămânii viitoare, toți rețeliștii care nu au făcut deja acest lucru vor actualiza sistemul electronic GIS (Geographic Information System) al Primăriei cu datele specifice rețelelor proprii.
Primăria sau rețeliștii și-au propus lucrări pe 246 de străzi, iar în urma discuțiilor se va face o prioritizare a acestora.
Cu aceeași ocazie a fost discutată și situația activității RATBV, primarul punând accent pe asigurarea încălzirii din autobuze, în urma unor sesizări din partea cetățenilor. Reprezentanții RATBV au explicat că încă de la începutul iernii au fost executate reparații ale sistemelor de încălzire pe mijloacele de transport, însă mai există încă situații în care apar defecțiuni, care sunt remediate de îndată ce sunt constatate. De asemenea, primarul le-a cerut reprezentanților RATBV să finalizeze instalarea sistemelor de plată cu cardul și la punctele de vânzare ale titlurilor de călătorie, deoarece în prezent acest sistem este funcțional doar la 17 din 46 de puncte de vânzare și la automatele de bilete.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   DOVLEACUL de Halloween nesculptat poate fi 100% RECICLAT

Leave a Reply

Your email address will not be published.