Pe 8 martie încep înscrierile la Clasa Pregatitoare, pentru anul şcolar 2018-2019

Pe 8 martie încep înscrierile la Clasa Pregatitoare, pentru anul şcolar 2018-2019

Prima etapă a înscrierii copiilor la şcoală, în Clasa Pregătitoare, pentru anul şcolar 2018-2019, va avea loc în perioada 8-26 martie, potrivit calendarului anunţat de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

În clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2018, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2018, inclusiv, pot fi înscriși dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor se efectuează sub coordonarea Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) în perioada 1-23 martie.

În ceea ce priveşte înscrierea la şcoală, cererea-tip se poate completa online sau la secretariatul unității de învățământ la care părintele dorește înscrierea copilului, în interiorul perioadelor din calendarul aprobat de Ministerul Educației.

Validarea cererii-tip este obligatorie și se realizează în unitatea de învățământ la care părintele dorește înscrierea, în prezența părintelui și a cel puțin unuia dintre membrii comisiei, zilnic, între orele 8 – 18.00 (luni-vineri).

A doua etapă de înscriere

A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare va avea loc în perioada 12-18 aprilie pentru locurile rămase libere.

Aceasta este rezervată părinților copiilor care nu au fost înscriși în prima etapă sau care nu au participat la această etapă, cererile fiind completate din nou, în funcție de locurile disponibile.

Școlile afişează locurile disponibile

La 1 martie, fiecare unitate de învăţământ va afişa planul de  şcolarizare propus, număr de clase pregătitoare şi circumscripţiile şcolare.

De asemenea, fiecare unitate de învăţământ în care se organizează clasa pregătitoare are obligaţia să organizeze Ziua porţilor deschise într-una din zilele din intervalul 1 – 12 martie, conform calendarului aprobat prin ordin de ministru şi anunţat de reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Potrivit planului de şcolarizare propus de IŞJ Braşov, în anul şcolar 2018/2019 ar urma să fie cuprinşi 5.511 elevi, în 253 de clase, dintre care 246 de copii vor învăţa în sistem simultan.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.