Val de frig în următoarele zile, în județul Brașov. Temperaturi de până la -22 grade

Val de frig în următoarele zile, în județul Brașov. Temperaturi de până la -22 grade

Meteorologii au emis un Cod Portocaliu de frig, în următoarele zile, valabil în peste jumătate de ţară, care vizează și județul Brașov.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în interval 26 februarie, ora 03.00 – 01 martie, ora 10.00, vor fi temperaturi foarte scăzute, atât noaptea, cât și ziua.

În Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar și pe parcursul zilelor, când valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă. Temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 și -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzația de frig.

Din dimineața zilei de luni, 26 februarie, aria ninsorilor se va extinde. În sud și sud-est acestea vor deveni local abundente și vor fi viscolite, în special în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei.

ANM a mai emis, sâmbătă, şi o atenţionare Cod Galben de frig, care vizează toată ţara şi care a intrat în vigoare duminică dimineaţă, la ora 03.00, fiind valabilă până pe 1 martie, la ora 10.00.

Valul de frig va cuprinde treptat toată ţara şi va fi în intensificare, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10-15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă din an.

Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile şi va fi ger dimineaţa şi noaptea, la început cu precădere în jumătatea de nord, apoi şi în restul teritoriului, iar intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzaţia de rece.

Până duminică noaptea, în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, în Muntenia, Oltenia, sudul Banatului şi Dobrogea vor fi ninsori temporare, care în sud-vest vor deveni moderate cantitativ.

Vântul va avea intensificări în medie cu 45-50 km/h în majoritatea zonelor, iar în partea de sud-est a teritoriului rafalele vor atinge local 55-65 km/h.

Loading...
  1. […] în vedere atenţionările meteorologice de temperaturi scăzute, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne şi al serviciilor de ambulanţă a fost emisă o […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.