Aproape 90 de cazuri noi de rujeolă, în ultima săptămână. Două, confirmate în Brașov

Aproape 90 de cazuri noi de rujeolă, în ultima săptămână. Două, confirmate în Brașov

Numărul persoanelor care s-au îmbolnăvit de rujeolă în România, de la începutul epidemiei a ajuns la 10.836, iar 38 de pacienţi au murit.

În ultima săptămână, medicii au mai confirmat prin analize de laborator aproape 90 de cazuri, dintre care două s-au înregistrat în judeţul Brașov.

Potrivit statisticilor, cele mai multe respectiv 31, s-au înregistrat în judeţul Prahova, în timp ce în judeţul Vaslui au apărut 23 de cazuri noi.

S-a mai confirmat diagnostic de rujeolă la 9 persoane din Constanţa, 6 din Brăila, câte 5 din Bucureşti şi Ialomiţa, 4 în Neamţ, 2 în Braşov şi câte unul în Dâmboviţa şi Ilfov, potrivit news.ro.

Numărul total de cazuri de rujeolă înregistrate, în Brașov, de la debutul epidemiei, a ajuns la 835, dintre care un deces.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă boala este mortală.

Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli. În România, 9 din 10 parinţi îşi vaccinează copiii.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

Share via