Suspiciune de ouă infestate cu fipronil, în județul Buzău, care proveneau de la Brașov

Suspiciune de ouă infestate cu fipronil, în județul Buzău, care proveneau de la Brașov

Aproape 400 de ouă au fost retrase de la comercializare, în județul Buzău, după ce medicii sanitar-veterinari au fost alertați de cei din Prahova, cu suspiciunea de a fi infestate cu fipronil.

Medicii sanitar-veterinari din judeţul Buzău aşteaptă rezultatul analizelor pentru 397 de ouă retrase de la comercializare, existând suspiciunea de a fi infestate cu fipronil, o substanţă folosită pentru dezinsecţie şi care este nocivă pentru om.

Potrivit medicului Marian Milea, director executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare Buzău, ouăle retrase sunt din zona orașului buzoian Nehoiu. Medicul precizează că alerta a venit pe filiera DSVSA Prahova, iar ouăle proveneau de la Brașov, notează radiomures.ro.

„Am găsit ouă de la societatea respectivă din Braşov, dar nu corespundeau cu lotul respectiv. Colegii mei au reţinut un număr de 397 de ouă pe care le-au sigilat şi acum aşteptăm finalizarea rezultatelor analizelor la lotul respectiv, care era incriminat. Ouăle ce le-am găsit noi la Nehoiu nu făceau parte din lotul respectiv, care era cu fipronil”, a precizat medicul Marian Milea.

Fipronilul este o substanță folosită pentru dezinsecție și care afectează sănătatea omului pe termen lung.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.