Măsuri de securitate pentru școli. Unitățile de învățământ, în direct la dispeceratul Poliției

Măsuri de securitate pentru școli. Unitățile de învățământ, în direct la dispeceratul Poliției

Primăria Brașov vrea să mărească siguranța în școli prin instalarea unor sisteme de supraveghere în unitățile de învățământ  din oraș, care să fie conectate la instituţiile care pot asigura securitatea elevilor şi profesorilor.

Astfel, municipalitatea brașoveană a alocat bani în bugetul pe anul 2018, pentru implementarea unui proiect care să crească siguranţa în unităţile de învăţământ, atât în zonele interioare cât și în exterior.

Sistemele de supraveghere video vor fi legate direct la dispeceratul Poliției, Jandarmeriei şi Poliţiei Locală.

„Unităţile de învăţământ vor implementa acest proiect, cu dotările necesare, atât pe zona interioară, mă refer la unităţile de învăţământ, cât şi ce înseamnă zona perimetrală a fiecărei unităţi de învăţământ din municipiul Braşov. Odată implementat acest proiect, după aceea vom face o corelare a bazelor de date cu instituţiile care sunt de profil, mă refer aici la Poliţia Locală, Poliţia Municipiului Braşov sau Jandarmeria, care, odată interconectate aceste date, vor putea să gestioneze situaţia pe fiecare unitate de învăţământ în timp real”, a declarat primarul George Scripcaru.

Tot în acest an, Primăria Brașov va derula investiții menite să rezolve problemele legate de sistemele de încălzire la şcolile unde mai există astfel de probleme și totodată va continua programul de construire de săli de sport acolo unde acestea lipsesc.

Foto: arhiva

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.