Fug din România şi denunţătorii la DNA?

Fug din România şi denunţătorii la DNA?

În urmă cu trei săptămâni, patru români au înregistrat în Costa Rica firma ASP Centroamerica Sociedad Anonima, al cărui obiect de activitate este prestări servicii, import-export, agricultură şi creşterea animalelor, dezvăluie Rise Project.

Toţi patru sunt sau au fost implicaţi în scandaluri de corupţie în România. Făgărăşeanca Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, este trezorierul companiei în timp ce soţul ei, Mircea Octavian Bica, şi el trimis în judecată în România într-un dosar de fraudă instrumentat chiar de către DIICOT, este unul dintre acţionari.

Al treilea acţionar este omul de afaceri Călin Silviu Pop, condamnat definitiv, în 2013, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală şi executare de lucrări miniere fără licenţă. Pop este inculpat acum într-un alt dosar aflat pe rolul instanţei din România.

Este vorba despre dosarul de corupţie al primarului din Braşov, George Scripcaru. Pop l-a denunţat pe Scripcaru în acest dosar. El a descris procurorilor cum firma sa din România a câştigat contracte pe bani publici în schimbul cumpărării de materiale electorale şi de pachete de mâncare pentru campania lui Scripcaru din 2012.

Contactul local al familei Bica şi al lui Pop în Costa Rica este un alt român, Mihai Rădulescu. Acesta a dobândit şi cetăţenie costaricană după ce s-a căsătorit cu localnica Josselyn Auxiliadora Granizo Garcia, în vara lui 2012.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.