Brașoveni, înșelați de un adolescent și un adult, cu sume uriașe, prin metoda „Accidentul”

Brașoveni, înșelați de un adolescent și un adult, cu sume uriașe, prin metoda „Accidentul”

Deși a fost prezentată în repetate rânduri de polițiști în mass-media, metoda „Accidentul” face noi victime.

Doi bărbați din Medgidia, unul în vârstă de 37 de ani, iar complicele de 17 ani, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, după ce au înșelat patru brașoveni, prin metoda „Accidentul”.

Conform anchetatorilor, unul dintre inculpați se dădea drept medic sau avocat, suna victimele, le solicita bani, mințind că rude ale acestora au nevoie urgentă de ei, pentru că au fost implicate într-un accident grav, apoi celălalt inculpat mergea la locuințele lor și ridica banii.

Potrivit brasovtv.com, o persoană a fost sunată de unul dintre inculpați, care s-a dat drept medic al Spitalului Clinic Județean de Urgență din Brașov, și i s-a comunicat că nora sa ar fi fost victima unui accident şi are nevoie de o proteză în valoare de 3.000 de euro. Persoana vătămată l-a crezut și i-a dat, celui de-al doilea inculpat, care a venit la ușa locuinței victimei, 13.000 de lei.

La fel au procedat și în cazul altei victime, căreia i s-a spus că un membru al familiei a fost implicat într-un eveniment rutier şi are nevoie de o proteză de 90.000 de lei. Persoana aflată la celălalt capăt al firului i-a predat unuia dintre inculpaţi suma 24.000 de lei.

Într-un alt caz, același inculpat s-a dat drept avocat, a sunat-o pe o a doua persoană din Brașov căreia i-a spus că fiul ei a accidentat cu mașina o femeie și că are nevoie de bani pentru a scăpa de închisoare. Victima a predat 13.000 de lei.

O altă persoană din Brașov a căzut în capcana celor doi inculpați. Aceasta a fost sunată de unul dintre inculpați, care s-a drept fiu, i-a spus că a lovit cu mașina o femeie și are nevoie, pentru împăcare cu victima, de bani. Persoana înșelată a plătit 6.800 de lei.

Cei doi au fost reținuți și arestați, dar au contestat decizia. Inculpatul minor, Ionuț-Alexandru M. a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de patru infracțiuni de înșelăciune și una de complicitate la tentativă la această infracțiune, iar celălalt inculpat, Ionel R., pentru patru infracțiuni de complicitate la înșelăciune și una de complicitate la tentativă la înșelăciune.

Leave a Reply

Your email address will not be published.