O adolescentă din Râșnov, suspectată că și-a ucis copilul imediat după ce l-a născut

O adolescentă din Râșnov, suspectată că și-a ucis copilul imediat după ce l-a născut

O adolescentă din Râşnov este cercetată sub aspectul comiterii infracţiunii de „omor calificat săvârşit asupra unui membru de familie”, după ce şi-ar fi ucis bebeluşul de abia născut, anul trecut în decembrie.

Minora, în vârstă de 16 ani, care locuia în acelaşi apartament cu mama și bunica, şi-a ascuns sarcina, iar când i-a venit sorocul, a născut acasă, fără să ştie cineva, apoi l-ar fi băgat într-un sac menajer şi l-ar fi depozitat în baie.

La scurt timp, fata a început să se simtă rău, iar mama acesteia a chemat Ambulanța. Medicii solicitați să intervină și-au dat seama că ea născuse și au dus-o la Maternitate.

„Copilul s-a născut viu, conform autopsiei, numai că fata l-a abandonat. A fost lăsat să moară, fiind pus într-un sac menajer şi depozitat în baia locuinţei din Râşnov, unde fata locuieşte cu părinţii. Numai că, minora, având retenţie de placentă cu sângerare abundentă, mama – care zice că nu a asistat la naştere – a chemat ambulanţa. Au negat că fata ar fi fost gravidă, poziţie pe care au păstrat-o şi la Maternitate, până când a venit Poliţia”, a declarat prim-procurorul George Daniel Dancă, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov, pentru MyTex.

Polițiștii din Râșnov au început cercetările, sub coordonarea unui procuror, și au mers la locuința unde ar fi avut loc pruncuciderea. Bunica adolescentei, aflată în locuință, a refuzat să deschisă uşa şi a fugit din casă, pe fereastră. Polițiștii au reușit să intre și au găsit bebelușul mort, în baie.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit că minora avea un iubit cu care întreţinuse de mai multe ori raporturi sexuale, în lipsa părinţilor. Astfel, la un moment dat, prin luna martie 2017, fata şi-ar fi dat seama că a rămas însărcinată, dar nici nu a întrerupt sarcina, nici nu ar fi cerut ajutorul sau măcar sfatul mamei ei sau al altui adult.

„A ascuns sarcina inclusiv de părinţi, iar pe 22 decembrie a născut la domiciliu”, a precizat prim-procurorul George Daniel Dancă.

După mai bine de o lună de cercetări, anchetatorii au reţinut-o pe minoră la finalul săptămânii trecute, când au şi prezentat-o magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă, sub acuzația de omor asupra unui membru al familiei, dar solicitarea a fost respinsă.

Procurorii au formulat contestaţie, iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel Braşov, unde s-a decis, de asemenea, ca minora să fie cercetată în stare de libertate. Curtea de Apel Braşov a respins contestaţia procurorilor în cursul zilei de sâmbătă. Decizia este definitivă.

Ancheta în acest caz continuă, cu respectarea prezumției de nevinovăție, până când magistrații vor pronunța sentința definitivă.

Foto: arhiva

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.