EcoInsule, containere de colectare selectivă a gunoiului la Săcele

EcoInsule, containere de colectare selectivă a gunoiului la Săcele

Primăria Municipiul Săcele a început amplasarea containerelor pentru colectarea selectivă a deşeurilor (sticlă, plastic, hârtie, metal) în cartierele din oraş.

Astfel, au apărut primele EcoInsule, unde cetăţenii pot depune deşeurile provenite din gospodării, „pentru a avea un municipiu cât mai curat„, după cum spune primarul Virgil Popa.

“Primăria Municipiului Săcele dorește ca activitatea de salubrizare în municipiul nostru să se desfășoare pe principii noi, în sensul în care toți locuitorii trebuie să conștientizeze acest lucru și să devină parteneri în eforturile comune de a avea un municipiu cât mai curat”, spune primarul Virgil Popa, citat de saceleanul.ro.

Pentru a realiza asta Primăria Municipiului Săcele a inițiat un program de achiziționare a unor „Sisteme colectare selectivă deșeuri”.

Patru astfel de sisteme au fost deja amplasate în două cartiere din oraş. Două astfel de containere au fost amplasate în Cartierul Electroprecizia și alte două în Cartierul Ștefan cel Mare.

Municipalitatea are în vedere achiziționarea a încă nouă sisteme de colectare selectivă care vor fi amplasate în cele 3 cartiere de blocuri: Electroprecizia, Ștefan cel Mare și Movilă.

Foto: saceleanul.ro

Loading...
  1. Poate Primaria Brasov ia exemplu si face odata ceva cu colectarea selectiva.

    Reply
    • De ani de zile containerele sunt luate cu asalt de tigani care desfac pungile le arunca pe jos, isi fac nevoile in interiorul platformelor, beau si acosteaza cetatenii. Intre timp mai dau ture prin zona dupa ponturi. Nimeni nu le face nimic din contra se pare ca sunt „protejati” avand in vedere ca cetatenii orasului Brasov sunt amendati din te miri ce (daca sunt prinsi ca arunca la conainer „ce nu trebuie”, de exemplu). Pe Uranus, pe partea cu numerele pare mizeria, infectia, jegul si cersetoria sunt la ele acasa. Nu-i vede nici dracu. Politia, si aia normala si aia falsa nu ii vad decat pe aia cu buletin si servici ca sa poata sa ii amendeze si sa ingrase bugetul local ca sa dea bine la statistici cand se lauda ca isi fac norma la amenzi si legitimat abuziv la bilantul lunar si saptamanal. Rau a ajuns orasul asta, parol! Adevarat Moldova Noua!

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.