JO 2018: Schiorul brașovean Paul Pepene, locul 24 în proba de skiathlon

JO 2018: Schiorul brașovean Paul Pepene, locul 24 în proba de skiathlon

Paul Pepene (29 de ani), legitimat la Dinamo Brașov, a încheiat onorabil cursa de skiathlon, 30 de kilometri, din cadrul Jocurilor Olimpice de la PyeongChang, desfășurată pe un vânt puternic și la minus 11 grade.

Reprezentantul României, s-a clasat pe locul 24 în proba de skiatlon masculin la schi fond (15 km stil clasic + 15 km stil liber), cu timpul de 1 h 18 min 20 sec.

 ” A fost greu în primele ture, pentru că s-a răsfirat plutonul. A bătut rău vântul, au fost şi multe căzături, iar eu am rămas într-un grup mai mic. Când bate vântul din faţă, cu cât e grupul mai mic, cu atât e mai greu de avansat. Am simţit gerul destul de tare. Schiurile au alunecat foarte bine şi vreau să mulţumesc staffului tehnic pentru acest lucru. Per ansamblu, pot spune că sunt mulţumit în proporţie de 70 la sută de rezultat, mai ales că am lăsat în urmă nume mari. Mi-aş fi dorit o clasare între primii 15, dar sper ca în următoarele curse să fie mai bine”, a declarat Paul Pepene, pentru prosport.ro.

La start s-au aliniat 67 de sportivi, iar 60 au încheiat cursa.

Paul Pepene va mai concura în următoarele probe la Jocurile Olimpice de la PyeongChang: 15 kilometri liber, în data de 16 februarie, ștafeta sprint, alături de Alin Cioancă, 21 februarie, și 50 de kilometri clasic mass-start, 24 februarie.

Foto: cosr.ro

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.