Peste 120 de cazuri noi de rujeolă la nivel național. Două, confirmate în Brașov

Peste 120 de cazuri noi de rujeolă la nivel național. Două, confirmate în Brașov

Potrivit datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), în ultima săptămână, două cazuri noi de rujeolă, din cele 126 de cazuri de îmbolnăviri confirmate la nivel naţional, s-au înregistrat în judeţul Brașov.

Numărul total de cazuri de rujeolă înregistrate, în Brașov, de la debutul epidemiei, a ajuns la 833, dintre care un deces.

Potrivit statisticilor, din cele 126 de cazuri noi, cele mai multe, respectiv 35, s-au înregistrat în Vaslui, iar în Bacău şi Suceava câte 15.

S-au mai înregistrat 12 cazuri în Iaşi, 11 în Prahova, 9 în Brăila, 5 în Dâmboviţa, 4 în Constanţa, câte 3 în Bucureşti, Giurgiu şi Vrancea, câte două în Botoşani, Braşov şi Ialomiţa şi câte unul în Tulcea, Mureş, Ilfov, Harghita şi Argeş.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România de la debutul epidemiei este de 10.749, dintre care 38 de decese.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli. În România, 9 din 10 parinţi îşi vaccinează copiii.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.