Plimbatul ursului din pădure pe… hârtie

Plimbatul ursului din pădure pe… hârtie
Asociatia Milioane de Prieteni a anunțat ca in cursul zilei de marti, 6 februarie 2018, a primit o adresa prin care i se solicita primirea in Rezervatia de la Zărneşti a unui urs cu vârsta de aproximativ 4 ani, care a fost vazut in repetate randuri in zona cabanei Postavaru si pe partia Drumul Rosu.

„Solicitarea a venit din partea gestionarului fondului cinegetic Ocolul Silvic al Orasului Rasnov RA, semnata de domnul  director – sef ocol ing. Puiu Gheorghe, prin intermediul domnului ing. Bogdan Costescu. Am raspuns imediat afirmativ acestei solicitari si ne-am oferit tot sprijinul in acest sens. Spre surprinderea noastra, la scurt timp am primit o noua adresa  de la Ocolul Silvic prin care suntem anuntati ca Rezervatia de ursi nu se afla pe fondul cinegetic al orasului Rasnov, astfel ca nu il pot reloca in Rezervatia de la Zarnesti”, a declarat Paula Ciotloş, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei.

Mai terbuie preiczat faptul că ordinul de relocare dateaza din luna noiembrie a anului trecut. Asociatia Milioane de Prieteni, prin doamna Cristina Lapis, in calitate de presedinte, a transmis catre Ministerul Mediului o adresa prin care sesizeaza aceasta anomalie, cu atat mai mult cu cat in rezervatia de la Zarnesti a fost relocata anul trecut o ursoaică cu doi pui, aflata in zona Cheia.

„Interesul AMP nu este altul decat de a a scoate ursul din zona pentru a nu-si gasi sfarsitul in acelasi mod ca si Clopotel.  Daca in jurul cabanei Postavarul din Poiana Brasov nu se iau masuri serioase pentru a proteja aceasta cabana cu un gard electric, Postavarul va deveni o filiera pentru «recoltare» de ursi! Cu atat mai mult cu cat aceasta cabana se afla pe teritoriul ursilor, nu ursii sunt cei care au venit in oras, pe «teritoriul» oamenilorö, mai spune Paula Ciotloş.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.