VIDEO Concertul vântului pentru saxofon şi orchestra al maestrului  Daisuke Soga, în primă audiţie la Braşov

VIDEO Concertul vântului pentru saxofon şi orchestra al maestrului  Daisuke Soga, în primă audiţie la Braşov

Filarmonica brașoveană a adus în atentia publicului vineri, 2 februarie 2018, un Concert Simfonic Extraordinar, marcat de particularitatea de debut a două lucrări aflate în programul muzical al acestei seri ce a deschis luna februarie.

Astfel, concertul a reunit în cadrul programului Concertul  pentru saxofon și orchestră de coarde  lui Alexander Glazunov, aflat la prima audiție la Brașov și, în prima audiție absolută, Concertul vântului pentru saxofon şi orchestra al maestrului  Daisuke Soga.

Cu o poveste interesantă în spate, această piesă a luat naștere foarte rapid, fiind inspirată din suflarea vântului, fiind un fel de variație pe această temă, indicând briza dulce a primăverii, vântul rece în întuneric și vântul jucăuș al verii.

Concertul pentru Saxofon și Orchestră a constituit un prilej pentru Hiroko Yamakawa de a demonstra complexa tehnică instrumentală de care dispune, o tehnică pusă în totalitate în slujba interpretării partiturii, piesa devenind astfel prin prestația solistei japoneze, o adevărată bijuterie muzicală.  Printre puținele interprete soliste de muzică instrumentală la saxofon, artista s-a aflat la prima colaborare cu Orchestra Simfonică a Filarmonicii Brașov.

Pe lângă aceste două lucrări de mare rafinament, în program s-au aflat și lucrări ale compozitorului Jean Sibelius, Vals trist si Simfonia nr. 2, lucrări cu tematică romantică. Sibelius, unul dintre compozitorii îndrăgiți de dirijorul Daisuke Soga, a scris lucrări care au la baza sentimente apropiate generației noastre, față de alți compozitori romantici ai sec. XX.

Filarmonica Brașov invită braşovenii să se adreseze Agenţiei de Bilete, situată pe str. B-dul 15 Noiembrie, nr. 50 A, la Sala Patria,  în vederea asigurării rezervării locurilor.

Casieria este deschisă Luni – Miercuri, între orele 12.00 și 15.00 și Marți- Joi, între orele 16.00 si 18.00. De asemenea, cei care doresc să achiziționeze bilete și nu au ajuns în timpul programului o pot face și în ziua de concert, cu o oră înaintea evenimentului.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.