Braşovul, un oraş tot mai sigur. Numărul infracțiunilor a scăzut pe toate planurile

Braşovul, un oraş tot mai sigur. Numărul infracțiunilor a scăzut pe toate planurile

Conform statisticilor Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ), Braşovul devine un oraş mai sigur de la an la an.

Bilanțul IPJ Braşov pentru anul 2017 arată că față de anul 2016, infracționalitatea a scăzut cu aproape 5%. Totul, în condițiile în care deficitul de personal al instituției este de aproape 13%, iar anul trecut s-au pensionat 77 de polițiști.

Și volumul criminalității juridice a scăzut anul trecut, comparativ cu 2016, cu aproape 10%. Toate infracțiunile de mare violență au fost soluționate, iar agresorii identificați și pedepsiți pentru faptele lor.

În ceea ce privește ordinea și siguranța publică, infracționalitatea stradală a scăzut cu aproape 25%.

Furturile au scăzut și ele cu aproape 13%. Cea mai mare diminuare s-a înregistrat la furturile de componente auto, de aproape 39%, iar furturile din autoturisme au scăzut cu 23,97 %.

În ceea ce privește furturile din locuințe, în 2017, s-a înregistrat o scădere cu puțin peste10 procente faţă de anul precedent.

De asemenea, anul trecut, numărul infracţiunilor de tâlhărie s-a diminuat cu 2,74 %, iar furturile din societăţi comerciale s-au redus cu 15,22%.

Valoarea totală a prejudiciilor recuperate, precum și a măsurilor asigurătorii aplicate a fost de aproximativ 50 milioane de lei.

Și criminalitatea de natură economică a înregistrat o scădere cu 18,34%, iar infracţiunile de evaziune fiscală s-au diminuat cu 17,79%.

Scăderi importante s-au înregistrat şi în ce priveşte numărul accidentelor rutiere, al persoanelor rănite grav sau decedate în accidente rutiere.

Analiza efectuată asupra dinamicii accidentelor de circulaţie grave, comise în perioada analizată, relevă scăderea cu 3,8% a numărului de accidente, scăderea cu 8,70% a numărului persoanelor decedate, respectiv scăderea numărului răniților grav cu 4,95%.

Loading...
  1. ….si cu idiotii din trafic ce facem??!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.