Maternitatea Brașov – spital „de stat” cu condiții „de privat”

Corpul vechi al Maternității din Brașov a fost modernizat printr-un program al Băncii Mondiale. Au fost refăcute saloanele, sălile de  achiziționată aparatură medicală de ultimă generație.

Lucrările au început în toamna anului 2015 și trebuiau finalizate în august 2016. În final lucrările au întârziat un an, iar inaugurarea a mai întârziat aproape patru luni deoarece a fost necesare noi autorizaţii pentru că s-au făcut modificări faţă de proiectul iniţial. Investiţia a fost la 29,8 milioane de lei.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat la Braşov, că a venit la inaugurarea corpului modernizat al Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. I.A. Sbârcea”, pentru că a dorit să vadă „cum arată normalul”.

„Sunt aici pentru că această maternitate este o investiţie a Ministerului Sănătăţii. Vă mărturisesc că am dorit să fie o întâlnire informală, nu am venit să tai o panglică, am venit doar să mă asigur că investiţia finalizată corespunde tuturor normelor; nu că m-aş pricepe în mod deosebit la norme, sunt alţii care o fac mult mai bine, dar pentru că am vrut să văd cum arată normalul şi vă rog pe dumneavoastră să arătaţi cum arată normalul. Şi când spun normalul, mă refer la tot ceea ce ar trebui să fie pentru fiecare mamă şi copil din această ţară. Nu spun vorbe mari şi nu vreau să fie un clişeu. Aţi văzut, este o investiţie absolut reuşită, este un succes al Ministerului Sănătăţii, cu finanţare şi este, cred, un mulţumesc pe care trebuie să-l aducem şi autorităţilor locale, Consiliului Judeţean, Primăriei, pentru că au înţeles că de fapt sănătatea este a tuturor, indiferent de culoarea politică”, a declarat Pintea.

Maternitatea din Braşov deserveşte şi judeţele învecinate atunci când vine vorba despre cazuri grave. Anual, aici vin pe lume peste 4.000 de copii şi sunt tratate mii de paciente cu probleme ginecologice.
Managerul Maternităţii din Braşov, dr. Valeria Badea, a declarat că odată cu reabilitarea maternităţii, actul medical se va desfăşura în condiţii logistice deosebite, la cele mai înalte standarde.

 

„Toată aparatura şi mobilierul sunt noi. A fost introdus echipamentul de unică folosinţă la naştere, pentru că este un act medical şi avem în vedere extinderea echipamentelor de unică folosinţă la toate actele chirurgicale. Pentru reabilitare, maternitatea a alocat din bugetul propriu un milion de lei, iar Consiliul Judeţean Braşov – 5,6 milioane de lei. Anual se nasc în Maternitatea Braşov 4.000 de copii, iar adresabilitatea la spitalul nostru rămâne crescută, fiind un spital regional, chiar dacă în municipiul reşedinţă s-au construit şi alte clinici private”, a declarat Badea.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Veştea, a explicat, la rândul său, că sunt depuse proiecte în valoare de 15 milioane de euro pentru investiţii şi în alte spitale din subordinea instituţiei, precizând totodată că şi celălalt corp al Maternităţii din Braşov, construit în 1987, va fi reabilitat în totalitate.

Foto: Adevărul

Loading...
  1. Doctorul fara de arginti 3 februarie 2018, 10:15 AM

    Oricate investitii si modernizari s,ar face ,daca inca se da spaga, d,na director Badea, e totul inutil.Aducerea pe lume a unui copil e o bucurie, o sarbatoare, nu Coruptie de cand te nasti pana pleci in alta lume.
    Stop coruptiei din spitalele brasovene

    Reply
  2. …sau cum normalul e mai nou excepțional!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate