Colegiul Naţional al PMP a decis, la Sinaia, să-şi numească preşedinţi intermari proprii în organizaţiile în care şefia celor 18 structurilor judeţene deţinute de reprezentanţi ai UNPR.

Sătul de tergiversarea fuziunii dintre PMP şi UNPR, fostul şef al statului, preşedintele de facto al PMP Traian Băsescu a luat „taurul de coarne” şi a început să-şi reorganizeze partidul. Prima decizie a vizat numirea de preşedinţi interimari pentru organizaţiile conduse de progresiştii adepţi ai lui Gabriel Oprea. La nivel naţional această măsură s-a impus în 18 judeţe, la Brașov nefiind cazul,  unde lider județean este viceprimarul Costel Mihai (foto dreapta).

La nominalizarea preşedinţilor interimari a contat funcţiile deţinute de membrii Mişcării Populare.

La Comitetul Naţional a luat parte şi preşedintele executiv Valeriu Steriu, venit de la UNPR, cel care a semnat fuziunea dintre cele două formaţiuni politice, dar nu şi prim-vicepreşedintele Ion Toma, un apropiat al lui Gabriel Oprea.

Colegiu Naţional al PMP era programat, conform unor surse, pentru data de 3 martie la Braşov, dar din informațiile pe care le-am primit încă nu este nimic bătut în cuie. Ulterior publicării ştirii, Costel Mihai ne-a declarat că nu este stabilită încă nici data reuniunii și nici locul, dar nu s-a pus problema denunțării fuziunii, ci se așteaptă ca să se pronunțe instanța, pentru că există un proces pe această temă pe rolul instanțelor de judecată.