Şcoala Gimnazială nr. 4 se închide pentru un an. Elevii, transferaţi la Liceul de Arte Plastice

Şcoala Gimnazială nr. 4 se închide pentru un an. Elevii, transferaţi la Liceul de Arte Plastice

După ce anul trecut, Primăria Brașov a semnat contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor pentru reabilitarea energetică, cu soluții smart a Şcolii Gimnaziale nr. 4 prin programul de Cooperare Româno Elveţian, aceasta va intra de săptămâna viitoare în faza execuţie a lucrărilor.

Se estimează că lucrările vor dura 18 luni, ceeea ce înseamnă că unitatea de învățământ va fi închisă în semestrul al II-lea al acestui an, dar şi în primul semestru al viitorului an şcolar 2018 – 2019.

„De săptămâna viitoare vom face predarea de amplasament, pentru ca firma care se ocupă de acest proiect să facă organizarea de şantier şi să înceapă lucrările. Lucrările se vor întinde până la începtul anului viitor, în ianuarie. Mă bucur că am ajuns în această etapă, mai ales că acest proiect vizează un domeniu de mare interes pentru primărie, acela de reabilitare a clădirilor folosind soluţii inteligente, care duc la creşterea confortului, reducerea costurilor cu utilităţile şi, implicit, reducerea poluării. Ne propunem ca, după finalizarea acestor proiecte şi în funcţie de rezultate, să replicăm acest model şi la alte unităţi de învăţământ“, a declarat Laszlo Barabas, viceprimarul Braşovului.

În aceste condiții, de săptămâna viitoare, Școala Gimnazială nr. 4 își va închide porțile, astfel elevii nu vor mai reveni în clasele lor, după vacanța intersemestrială, ci vor începe al doilea semestru la Liceul Vocaţional de Arte Plastice „Hans Mattis Teutsch“, din Răcădău.

Pentru efectuarea lucrărilor, și preșcolarii care învăţau în sălile de la parter, vor fi mutaţi la Grădiniţa „Martinică” din acelaşi cartier.

În cadrul aceluiași proiect cu finanţare din fonduri elveţiene, este inclus şi Colegiul de Informatică „Grigore Moisil“. În acest caz, se așteaptă obținerea avizului de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, apoi se va solicita autorizația de construire.

Lucrările pentru cele două unităţi de învăţământ vor costa 9,05 milioane lei, fără TVA, şi se vor întinde pe parcursul a 18 luni, incluzând modernizări la sistemele de încălzire, de energie electrică sau la izolaţii.

Loading...
  1. „Pentru efectuarea lucrărilor, și preșcolarii care învăţau în sălile de la parter, vor fi mutaţi la Grădiniţa „Martinică” din acelaşi cartier.” – informatia este falsa. Prescolarii au fost mutati in acelasi liceu de arte plastice. Prescolarii au o singura clasa si merg in doua schimburi. Neinspirata organizare, daca ma intrebati.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.