Mihaela Hogaş, calificată la Cupa Mondială

Mihaela Hogaş, calificată la Cupa Mondială

Weekend-ul trecut, la Innsbruck, în Austria, a avut loc a doua etapă de Cupă Mondială la patinaj viteză – juniori a acestui sezon, competiție care a adus Coronei o calificare în finala Cupei Mondiale de patinaj viteză, prin sportiva Mihaela Hogaş.

La concursul de la Innsbruck , clubul Corona Brașov a fost reprezentat de trei sportive: Mihaela Hogaș, Roxana Manolache și Ramona Ionel. Mihaela Hogaș a terminat pe locul 8 la proba de 500 de metri, pe locul 9 la proba de 1.000 de metri, respectiv pe locul 14 la proba de 1.500 de metri, obținând astfel calificarea în finala Cupei Mondiale la toate cele trei probe. Pentru Mihaela Hogaș urmează cea mai mare provocare a sezonului, finala Cupei Mondiale și Campionatul Mondial, ambele evenimente urmând a avea loc la Salt Lake City (Statele Unite ale Americii), pe 3-4 martie, respectiv 9-11 martie.

În întrecerea din Austria, Ramona Ionel s-a clasat pe locul 36 în proba de 500 de metri, respectiv pe locul 35 în proba de 1.000 de metri, iar Roxana Manolache a încheiat pe locul 29 cursa de 1.000 de metri, respectiv pe locul 22 cursa de 3.000 de metri.

La revenirea în ţară, antrenorul Coronei, Bogdan Stănescu a declarat că este mulţumit de calificarea Mihaelei Hogaş la Cupa Mondială, mai ales că sportiva a adus cele mai bune rezultate pentru România la patinaj viteză, din ultimii zece ani.

„A fost prima participare a noastră într-o etapă de Cupă Mondială în acest sezon. Cele trei sportive de la Corona au fost singurele care au putut reprezenta România, pe baza punctajului, în această întrecere. Sunt foarte încântat de rezutatele Mihaelei Hogaş, mai ales că putem spune că a adus cele mai bune rezultate pentru țara noasră din ultimul deceniu. De asemenea, suntem fericiţi că ne-am atins obiectivul pentru acest sezon prin calificarea în finala Cupei Mondiale și sperăm într-o comportare bună și la această competiție”, a spus antrenorul Coronei.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.