De la profesia de învățător la cea de jandarm operativ ordine publică

De la profesia de învățător la cea de jandarm operativ ordine publică

Amza Alina a ales să îmbrățișeze o profesie importantă, cea a „oamenilor de arme” – Jandarmeria – dintre toate structurile acesteia preferând Jandarmeria Brașov, unde are gradul de sergent major.

Absolventă a Facultății Litere și Arte „Lucian Blaga” din Sibiu, a profesat ca învățător la Școala Gimnazială nr. 4 din municipiul Râmnicu Vâlcea timp de 2 ani, ocazie cu care și-a perfecționat modul de a interacționa cu oamenii, în special cu cei mici.

În anul 2014, cariera sa a luat o turnură mai deosebită, trecând de la profesia de pedagog la cea de reprezentant al legii, în slujba cetățeanului, ca urmare a absolvirii cursurilor Școlii de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” din Drăgășani.

La încheierea cursurilor Școlii de Subofițeri, Alina a ales să vină în zona de munte, mai exact la Brașov, unde a găsit o familie unită, cea a jandarmilor brașoveni, care a primit-o cu brațele deschise și a ajutat-o să se integreze rapid și să se adapteze ușor la rigorile vieții de militar.

În ultimii doi ani de activitate, sergentul major Amza Alina a participat la toată gama de misiuni încredințate Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov. Printre acestea amintim: misiuni de asigurare a ordinii publice, misiuni de asigurare a protecției transporturilor speciale, reprezentare la diferite ceremonii militare și nu numai, dar și misiuni de menținere a ordinii publice în sistem integrat împreună cu colegii din Poliția Brașov.

Deși este singura fată din structura operativă a Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, a refuzat alte funcții de execuție, preferând să lucreze operativ la detașamentul mobil al inspectoratului, misiunile de ordine publică oferindu-i provocări în fiecare zi.

Loading...
  1. Care e ideea articolului? Sa „ne radem” de ce a fost si ce a ajuns?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.