Numărul cazurilor de gripă confirmate în Brașov, s-a dublat

Numărul cazurilor de gripă confirmate în Brașov, s-a dublat

Potrivit datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov, numărul persoaneler care au fost diagnosticate cu gripă s-a dublat, de la 7 cazuri în săptămâna 8-14 ianuarie, la 14 cazuri în săptămâna 15-21 ianuarie.

Dintre aceştia 5 persoane au avut nevoie de internare în spital, pe lângă ei, un copil cu vârsta între 2 și 4 ani, a primit tratament în ambulatoriu. Ceilalți au primit medicație antigripală acasă.

Și numărul celor care au ajuns la medic din cauza „bolilor de sezon” a crescut faţă de cel din săptămâna anterioară.

Astfel, 1.886 de persoane au ajuns la medic, faţă de 1.668 în a doua săptămână a anului, ponderea cea mai mare fiind a celor cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) – 1.479 (faţă de 1.285) de cazuri, dar mult mai puține, 23 faţă de 73, au fost internate. 802 dintre cei diagnosticaţi cu IACRS sunt copii, 188 dintre ei având vârste de sub un an. 15 copii au fost spitalizaţi, nouă fiind bebeluşi.

De asemenea, numărul persoanelor care au ajuns la medic cu pneumonie a crescut de la 376 în săptămâna anterioară la 393 de persoane, în săptămâna 15-21 ianuarie. Dintre acestea 102 persoane au avut nevoie de îngrijiri spitalizate.

Numărul cazurilor de pneumonie înregistrare în rândul copiilor a fost de 144, dintre aceștia 44 au fost spitalizați, 21 fiind pacienți cu vârste de sub un an.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.