Constatarea amiabilă „transformată” în dosar penal

Constatarea amiabilă „transformată” în dosar penal

Constatare amiabilă are un rol foarte important în caz de accident rutier deaorece te scuteşte de multe drumuri, însă o condiţie este ca în urma evenimentului să nu fi rezultat nicio victimă, altfel actul se anulează și te alegi cu dosar penal.

Asemenea două cazuri s-au întâmplat săptămâna trecută, pe raza județului Brașov, după ce persoanele rănite s-au prezentat la spital pentru îngrijiri medicale, după încheierea „amiabilei”.

În primul caz un tânăr în vârstă  de 21 ani, din judeţul Braşov, care a condus un autoturism la ieşirea din parcarea Mall Coresi spre str. 13 Decembrie nu a păstrat o distanţă suficientă de mers faţă de autoturismul care circula în faţa sa, intrând în coliziune cu acesta.

Iniţial, conducătorii auto au încheiat formularul de constatare amiabilă, însă în data de 25 ianuarie a.c., minora în vârstă de 9 ani, pasageră stânga spate în autoturismul acroșat s-a deplasat la Spitalul de Pediatrie Braşov în vederea primirii de îngrijiri medicale.

Într-un alt caz, o tânără în vârstă  de 22 ani, din judeţul Covasna, care a condus un autoturism pe D.N. 10 nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, iar într-o curbă la dreapta a pierdut controlul asupra direcţiei de mers intrând în coliziune cu un autoturism, condus de o femeie în vârstă de 53 de ani din judeţul Covasna, care circula din sens opus.

Iniţial, conducătorii auto s-au deplasat la Postul de Poliţie Teliu pentru a încheia formularul de constatare amiabilă, însă în cursul aceleiaşi zile femeia în vârstă de 53 de ani s-a deplasat la Spitalul de Sfântu Gheorghe în vederea primirii de îngrijiri medicale.

În ambele cazuri, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, instrumentat sub coordonarea unităţii de parchet competente.

Foto: gandul.info

Leave a Reply

Your email address will not be published.