Astăzi, încep înscrierile la examenul de Bacalaureat 2018. Află ce modele de subiecte sunt propuse

Astăzi, încep înscrierile la examenul de Bacalaureat 2018. Află ce modele de subiecte sunt propuse

Ministerului Educaţiei a decis în acest an ca prima sesiune să se desfăşoară în două etape, cea din februarie şi cea din iunie. Perioada de înscrieri, pentru prima etapă la Bacalaureat 2018 se desfăşoară în intervalul 29 ianuarie – 2 februarie.

Conform metodologiei pentru Bac 2018, toţi candidaţii care vor să dea examenul trebuie să parcurgă această etapă. Apoi, în luna februarie vor urma probele orale.

Odată cu anunţarea datei înscrierilor Ministerul Educaţiei a anunţat pe edu.ro şi întregul calendar pentru Bacalaureat 2018.

Astfel, pe 12 februarie, debutează probele orale ale primei sesiuni. Prima e proba orală la limba română (12 – 13 februarie), apoi cea la limba maternă (14 – 15 februarie), pentru elevii care urmează un liceu într-o limbă a minorităţilor.

Bac-ul din februarie continuă cu proba orală la competenţe digitale (16, 19, 20 februarie), apoi cu cea de limbă străină (21 – 22 februarie).

A doua etapă: probele scrise

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat vor începe în iunie, la o lună după ce elevii de clasele a XII-a şi a XIII-a vor încheia şcoala. Proba scrisă la limba română este prima şi se desfăşoară pe 25 iunie. Este urmată de proba scrisă la limba maternă (26 iunie), destinată candidaţilor care au studiat la liceele pentru minorităţi. Apoi sunt proba obligatorie de profil (27 iunie) şi de proba la alegere (28 iunie).

Primele rezultate la Bacalaureat 2018 sunt anunţate pe 4 iulie, apoi, după cele 3 zile de contestaţii (5-8 iulie), vor fi publicate rezultatele finale, pe 9 iulie.

Ministerul Învăţământului a făcut deja publice modelele de subiecte pentru Bac 2018, precum şi o listă de materii pentru Bacalaureat 2018 în funcţie de profil.

Foto: arhiva

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.