VIDEO Întrebare care încă nu are un răspuns cert: Care este viitorul termoficării la Braşov?

VIDEO Întrebare care încă nu are un răspuns cert: Care este viitorul termoficării la Braşov?

Brașovul este primul oraş din ţara care a elaborat Strategia de Încălzire a Municipiului, conform cerinţelor impuse de normele tehnico economice de la nivelul Uniunii Europene. Pana in anul 2050, autoritatile locale trebuie sa implementeze toate soluţiile găsite la problemele actuale ale sistemului centralizat de incalzire.

În prezenta consilierilor locali brasoveni, viceprimarul Mihai Costel a prezentat marţi strategia de încalzire a municipiului Brasov.

Au existat și contre, consilierul local Cristian Macedonschi considerând că întreaga prezentare este eronată, cât timp nu au fost date publicității informații concrete, precum numărul exact de beneficiari ai sistemului centralizat şi nici de ce se dau autorizaţii pentru construcţia de noi cartiere fără ca dezvoatorilor imobiliari să li se pună în vedere racordarea la sistemul centralizat. Asta dacă cineva mai crede în Moş Crăciun şi în resuscitarea termoficării centralizate.

Viceprimarul Costel Mihai este, însă, optimist, şi spune că lucrurile vor merge mai departe şi se vor atrage noi consumatori în sistem.

La nivel local, strategia de incalzire a orasului a fost coordonata de Agentia pentru Managementul Energiei, condusă de Camelia Raţă.

In prezent problema incalzirii centralizate a orasului este rezolvata, in ciuda problemelor tehnice întâmpinate de Serviciul Public Local de Termoficare Brasov, spune Mircea Marin, directorul Serviciului Public Local de Termoficare Brasov.

Prin noua strategie de încălzire a oraşului se doreşte atât identificarea problemelor, dar şi a oportunităţilor, în condițiile în care acest document este un suport pentru accesarea de fonduri europene.

Loading...
  1. Sincer cred ca ar trebui testati psihologic si alesii locali. Unu’ ca Macedonschi n-are ce cauta acolo.

    Reply
  2. Acum mache are dreptate…..ce strategie ?…..la 6000 de consumatori ce mai poti face?acum 2 ani erau 12000 de consumatori

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.