blog-logo

Amenzi usturătoare pentru cei care nu respectă regulamentul pe pârtiile din Poiana Brașov

Amenzi usturătoare pentru cei care nu respectă regulamentul pe pârtiile din Poiana Brașov

Serviciul Public Local Salvamont și Poliția Locală Brașov au un semnat, de curând, un parteneriat în vederea menținerii unui climat de siguranță și civilizație în stațiune.

Conform Regulamentului privind conduita schiorilor/snowboarderilor pe domeniul schiabil al municipiului sunt zece restricții de care turiștii și brașovenii aflați în Poiană, trebuie să țină cont pentru “prevenirea accidentelor pe domeniul schiabil al municipiului”.

Cele mai mari amenzi sunt cuprinse între 1.500 și 2.500 de lei și se aplică în următoarele cazuri:

 • plimbarea animalelor de companie pe pârtie, în timpul funcționării instalațiilor de transport pe cablu.
 • folosirea snowmobile-lor pe pârtiile de schi. Trebuie să știți că în zonele unde se schiază, au acces doar snowmobilele celor de la Salvamont, Jandarmeria Montană ori ale operatorului de întreținere a pârtiilor.
 • distrugerea cu intenție a plaselor sau a pieselor de semnalizare fixate pe pârtie pentru siguranța schiorilor.
Alte articole:   Cutremur cu magnitudinea de 3,9, în această noapte, în Vrancea

Amenzi mai mici, de la 500 la 1.000 de lei, se aplică pentru:

 • folosirea altor dispozitive pentru distracție, ținând cont de faptul că pârtiile de schi sunt destinate în exclusivitate acestui sport.
 • traversarea gardurilor de protecție cu sau fără schiuri/snowboarduri.
 • schiatul nocturn pe alte pârtii decât cele stabilite prin prezentul regulament după orele 22.00

De asemenea, mai trebuie să știți că, micuții schiori, cu vârste sub 14 ani, trebuie să poarte căști de protecție pentru siguranța lor. În caz contrar, părinții sau instructorii pot scoate din buzunar între 500 și 1.000 de lei pentru a plăti amenda.

Toate aceste încălcări de Regulament constituie contravenție, iar polițiștii locali sunt cei ce sancționează, conform Regulamentului dar și în baza unui protocol ce a fost parafat între instituție și Serviciul Public Local Salvamont.

Distribuie dacă îți place!
 1. […] Pentru a „ține sub control” turiștii indisciplinați, Consiliul Local Brașov a adoptat un Regulament al schiorilor, iar Serviciul Public Local Salvamont și Poliția Locală Brașov au un semnat de curând un parteneriat pentru „prevenirea accidentelor pe domeniul schiabil al municipiului”. […]

  Reply
 2. […] Aceștia atrag atenția că multe accidente se produc, pe pârtie, din vina noastră, din cauza nerespectării Regulamentului privind conduita schiorilor/snowboarderilor pe domeniul schiabil. […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.