Cod galben de ninsori în județul Brașov. Care este situaţia drumurilor

Cod galben de ninsori în județul Brașov. Care este situaţia drumurilor

Meteorologii au emis, duminică, o atenționare Cod Galben de ninsori însemnate cantitativ, valabilă până luni la orele 11.00, pentru județele Caraș-Severin, Argeș, Teleorman, Olt, Dolj, Vâlcea, și zonele de munte ale județelor Brașov, Mehedinți, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Alba, Dâmbovița și Prahova.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), local se va depune strat consistent de zăpadă.

Totodată, până la ora 22.00 este în vigoare o altă avertizare cod galben de ninsori și viscol, ce va afecta județele Galați, Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Constanța și Tulcea. Însă toată țara este vizată, până la ora 22.00, de o informare de lapoviță, ninsori și intensificări ale vântului.

Situația traficului

Potrivit Centrului Infotrafic, luni dimineaţă nu erau anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui accident sau a vremii nefavorabile, dar se circulă în condiţii de iarnă pe  arterele rutiere din judeţele Dolj, Caraş – Severin, Mehedinţi, Olt, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Hunedoara, Timiş, Braşov, Sibiu, Covasna, Harghita, Mureş, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Alba, Neamţ, Suceava, Botoşani, Bacău şi Vrancea.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că de duminică, de la ora 17.00, şi până luni dimineaţă, la ora 5.00, la nivel naţional drumarii au acţionat cu 1.293 de autoutilaje şi s-au răspândit 8872,97 tone material antiderapant, pe drumurile administrate de direcţiile regionale din Bucureşti, Constanţa, Craiova, Timişoara, Cluj, Braşov şi Iaşi, scrie news.ro.

Poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferi să nu plece la drum cu autovehiculul neechipat corespunzător, să adapteze viteza de deplasare la condiţiile de zăpadă, să îşi asigure o bună vizibilitate curăţând parbrizul, luneta şi geamurile laterale, înainte de a pleca la drum să asigure buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi a sistemului de climatizare şi dezaburire, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte şi să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.