Braşovul, printre județele cu cele mai multe cazuri de rujeolă

Braşovul, printre județele cu cele mai multe cazuri de rujeolă

Săptămâna trecută (15 – 19 ianuarie) au fost raportate încă 86 de cazuri noi de rujeolă, în 12 judeţe şi în municipiul Bucureşti. Cele mai multe cazuri noi au apărut în judeţele Vaslui (23 de cazuri) şi Prahova (20 de cazuri), scrie news.ro.

Deși, în județul Brașov nu a fost înregistrat niciun caz, statisticile Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) arată că judeţul nostru este unul în care se înregistrează o incidenţă mai mare de 99 de cazuri de rujeolă, la suta de mii de locuitori, alături de judeţele Satu Mare, Arad, Timiş, Caraş-Severin şi Călăraşi.

Cele mai multe cazuri, respectiv 10.044, au apărut la persoane nevaccinate, cele mai multe din grupa de vârstă 1-4 ani.

De la debutul epidemiei, în judeţul Braşov au fost înregistrate 828 cazuri, dintre care un deces.

Numărul total de cazuri de rujeolă înregistrate, în România, de la debutul epidemiei, a ajuns la 10.500, dintre care 38 de decese.

Potrivit specialiştilor, rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Din 4 persoane care fac rujeolă una are nevoie de spitalizare.

Statisticile mai arată că, pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală, iar vaccinul protejează copiii împotriva bolii.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.