Numirea ca premier a cucoanei euroblonde, arma secretă a lui Dragnea, nicio surpriză!

Numirea ca premier a cucoanei euroblonde, arma secretă a lui Dragnea, nicio surpriză!

A treia formula de guvernare PSD-ALDE într-un singur an constituie, fără dar şi poate, o premieră în peisajul politic românesc, dar şi european. Chiar şi italienii pot fi invidioşi, cu un număr de 62 de guverne care s-au succedat de la finele celei de a doua conflagraţii mondiale, deci cu o medie de „doar” 1 guvern pe an. 

Aşa cum anticipasem, conducerea „biciclului politic” aflat la putere a jucat un act teatral de o îndoielnică valoare artistică şi a livrat publicului un scenariu previzibil bazat, în principal, pe replici vocale doar pentru presa care sprijinea uşa blindată din Kiseleff 10.

În culise – consens, ordine şi disciplină! Toată lumea s-a încolonat cuminte aşteptând polonicul fecund al stăpânului teleormanian şi nimeni nu a plecat dezamăgit, bugetul public fiind, din nou, felul principal în meniul zilei. Astfel se explică zâmbetele minorosite cu care au plecat aşa-zişii susţinători aprigi ai lui Tudose: Bădălău, Vlase ori Oprişan. 

În privinţa nominalizării ultra-rapide a cucoanei euroblonde, nicio surpriză! Numele acesteia a mai fost vehiculat, dacă vă amintiţi, de către acelaşi guru de Teleorman, în 2016, cu ocazia refuzului preşedintelui Johannis de a o desemna pe Sevil Shhaideh în funcţia de prim-ministru. Mă întreb cine o fi decontat biletul de avion pentru ca Vasilica Dăncilă să facă poza de grup strâns unit în jurul conducătorului iubăreţ, de la finalul acelei întruniri tovărăşeşti din care a emanat opţiunea Sorin Grindeanu!?

Revenind în actualitate, suspect de rapida desemnare a Vasilicăi, executată de preşedinte atât de laconic (desemnarea, fireşte) ridică unele semne de întrebare în privinţa viitoarei configuraţii politice româneşti, pe termen scurt şi mediu. Este posibil ca la Cotroceni să fi fost vorba şi despre un armistiţiu pe subiecte sensibile privind politica externă, în care conducerea PSD, în ultima perioadă, a interferat puternic cu prerogativele prezidenţiale.

Doar două exemple aici: subiectul mutării ambasadei României la Ierusalim şi contrele declarative cu oficialii maghiari, ambele în perioada premergătoare preluării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, în 2019. În continuare, probabil că vom asista la conturarea unui nou pol latent de stânga, format din exilaţii mai vechi şi mai noi plus proaspeţii baroni de Cluj, Iaşi şi Constanţa dar şi o încercare de reinventare a dreptei clasice liberale prin perfuzarea unor reprezentanţi ai societăţii civileasta dacă actualii conducători ai acestei formaţiuni politice vor înţelege să priveze micul ecran de figura lor somniferă. 

În ceea ce priveşte noul guvern care se prefigurează, putem anticipa că va tura motoarele pe două direcţiiPrima: alimentarea masivă a administraţiilor judeţene PSD (în special a celor disidente) cu bani de la bugetul de stat în paralel cu o creştere surpriză a pensiilor, burselor etc precum şi pe o relaxare fiscală. A doua: o încercare de cosmetizare a coaliţiei aflate la putere, o deghizare în straie proeuropene în antiteză cu „ultranaţionalistul şi antimonarhistul” Tudose, anatemizat ca un element „retrograd”.

Vom asista, în opinia mea, la o „primăvară” politică în PSD, sub forma unui matriarhat de unică folosinţă, de după fustele căruia va zâmbi feciorelnic, mai abitir decât Gioconda, întâiul adulat al spaţiului danubiano-pontic şi aparent suzeran al Cotroceniului. Aparent!

  • Costel Mihai
  • Președinte PMP Brașov
  1. COSTELE…MAI BINE VEZI CE SE INTAMPLA PE LA RAT BRASOV….CA ESTE IN SUBORDINEA TA SI OAMENII SUNT CAM NEMULTUMITI DE ACTUALUL DIRECTOR…CA SA NU MAI ZIC DE BAIETASU ALA DE L-AI PUS CONSILIER AL DIRECTORULUI….

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.