Cum s-a acționat pentru deszăpezire în municipiul Brașov

Cum s-a acționat pentru deszăpezire în municipiul Brașov

Cele două firme de deszăpezire, Comprest şi Eurostrada, au acţionat încă de aseară cu întreg efectivul, respectiv 42 de utilaje, care deszăpezirea şi în acest moment, spune purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

„Până în această dimineață s-a acționat pe străzile principale, cele pe care circulă mijloacele de transport în comun, zonele mai înalte – de exemplu C.D. Gherea, cartierul Șchei, podurile și pasajele, drumul spre Poiana Brasov și Poiana Braşov – și, din această dimineață, a început deszăpezirea și pe străzile din interiorul cartierelor şi legăturile acestora cu străzile principale. Totodată, se acţionează în continuare şi pe străzile principale pentru a le menţine la un nivel optim circulaţiei”, a precizat Toarcea.

Comprest a asigurat această activitate cu 27 de utilaje. Având în vedere abundenţa precipitaţiilor, susține reprezentantul Primăriei, s-a intervenit pentru curăţarea carosabilului cu lama şi s-a împrăştiat şi material antiderapant. Până în această dimineaţă s-au utilizat aproximativ 350 de tone de material antiderapant, stocul fiind în acest moment de peste de 750 de tone. La ora 8.30, pe traseu erau toate utilajele de deszăpezire. Telefon dispecerat: 0268-416495.

Eurostrada a acționat cu 15 utilaje. De asemenea s-a intervenit pentru curăţarea carosabilului cu lama şi s-a împrăştiat şi material antiderapant. Eurostrada a utilizat aproape 200 de tone de material antiderapant şi mai are un stoc de peste 400 de tone. Se acţionează cu întreg efectivul. Telefon dispecerat: 0268-311310.

Zonarea pentru deszăpezire este următoarea:

 • – Eurostrada: cartierele Tractorul, Bartolomeu, Stupini, zona str. Harmănului – B-dul Gării – 13 Decembrie;
 • – Comprest: restul orașului, inclusiv Poiana Brașov;
 • – Deszăpezirea tronsoanelor 1, 2 și 3 ale ocolitoarei este asigurată de CNAIR.
Loading...
 1. Zapada si gheata pe Calea Victoriei ! La ora 8 !!!
  Strazile dintre blocuri vor fi curatate iarna asta? Sau in MUNICIPIUL Brasov este prea complicat?

  Reply
 2. De la 22:30 si pana la 23:15, poate si mai mult, statea la intersectia Dobrogeanu-Gherea cu muncii si se uitau la noi cum patinam prin nameti…

  Reply
 3. eu as zice ca sunt perfect absente azi vineri 19 ianuarie acele utilaje.
  si deszapezirea e un mare esec. Cat despre abundenta precipitatiilor ajungem undeva la un 20 cm. Ce ne facem daca vin zapezile de altadata?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.