Dragomir: „Am transmis tuturor că trebuie să învingem Craiova pentru a nu ne îndepărta de obiectiv”

Dragomir: „Am transmis tuturor că trebuie să învingem Craiova pentru a nu ne îndepărta de obiectiv”

Preşedintele clubului Corona Braşov, Liviu Dragomir a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că este conştient că un rezultat negativ în meciul de joi, cu SCM Craiova, ar îndepărta foarte tare echipa de obiectiv, motiv pentru care a transmis echipei şi staff-ului tehnic să facă tot posibilul pentru ca acest lucru să nu se întâmple.

„Cred că motivul pentru care echipa de handbal nu merge aşa cum ne-am dori, este lipsa de coeziune dintre jucătoare. Consider că ele trebuie să lucreze mult mai mult la a se împrieteni, de a găsi acea chimie prin care această echipă să funcţioneze, de a suda relaţiile de joc, un matre ajutor şi o mare influenţă trebuie să o aibă antrenorul. Am discutat cu Costică Buceschi, i-am spus care sunt măsurile pe care trebuie să le ia din punctul nostru de vedere. Nu s-a pus problema unui ultimatum, am spus doar că în acest moment suntem departe de obiectiv şi că vom lua măsuri la nivelul echipei dacă lucrurile nu o să funcţioneze. Nu o să ne putem permite să mergem din înfrângere în înfrângere fără să luăm nici o măsură. Primul pas făcut a fost să trimitem echipa într-un semicantonament de trei zile în care vor sta împreună. Am decis ca în acest stagiu, modul în care stau în cameră să fie impus de noi ci nu pe prieteniile care există deja, tocmai pentru a discuta mai mult şi de a stabili legături şi cu colegele cu care nu prea aveau comunicare. Sper ca după acest scurt stagiu, în meciul cu Craiova să se vadă rezultatele acestei perioade şi să reuşim să câştigăm. Suntem cu toţii conştienţi că un rezultat negativ cu Craiova ne vom îndepărta foarte mult de îndeplinirea olbiectivului pe care ni l-am propus pentru sezonul 2017-2018”, a spus Dragomir.

Conducătorul clubului braşovean a mai adăugat că îi este clar că pentru a forma o echipă puternică, este nevoia ca la Corona să ajungă şi jucătoare străine, subliniind însă că nu vor fi transferate handbaliste de nivelul celor din ţară, ci doar jucătoare de top.

„Ştim că pentru a construi o echipă puternică şi pentru a schimba ceva trebuie să aducem jucătoare din străinătate. Deja am început să facem demersuri în acest sens. Avem o listă destul de lungă din care vom alege jucătoarele care vor face parte din sezonul viitor din lotul echipei noastre. Un lucru vreau să fie însă clar, la Corona vor ajunge doar jucătoare de top, nu jucătoare de valoare apropiată celor din ţară. Vrem jucătoare care să facă difrenţa. Handbalul este un sport de echipă, dar diferenţa este făcută şi de valoarea individuală a jucătoarelor, mai ales în momentele importante ale unei partide”.

Preşedintele Coronei a mai spus că a ajuns şi la urechile lui zvonul că antrenorul Costică Buceschi va pleca în vară la Baia Mare, dar că a discutat cu antrenorul şi nu se pune problema de aşa ceva.

„Costică Buceschi are contract pe doi ani, dar noi am discutat cu el, i-am spus care sunt aşteptările noastre. Antrenorul este cel care formează jucătoare, care stabileşte comunicarea şi relaţiile de joc dintre fete. Dacă acest lucru nu funcţionează el trebuie să găsească cele mai bune soluţii. Noi avem individual multe valori, dar el trebuie să ştie cum să le pună în valoare. A infirmat zvonurile legat de plecarea la Baia Mare, este un om de cuvânt şi sunt sigur că dacă îşi va îndeplini obiectivul, va dori să rămână şi să continue munca la Braşov”.

Clubul Corona Braşov marchează Centenarul Marii Uniri

Clubul Corona Braşov se alătură tuturor instituţiilor care marchează, în 2018, cei 100 de ani de la Marea Unire, prin evenimentele pe care le organizează în acest an.

Preşedintele clubului Corona, Liviu Dragomir este de părere că Centenarul Marii Uniri reprezintă un foarte bun prilej ca românii să se apropie şi mai tare unii de alţii şi implicit şi de România. „Este un an important pentru România şi pentru toţi românii. Anul acesta se implinesc 100 de ani de la Marea Unire şi suntem cu toţii datori să marcăm acest moment istoric. În aceste condiţii, fiecare eveniment sportiv pe care clubul Corona îl va organiza în acest an, se va numi «Cupa 100 ROMÂNIA». Cred că avem cu toţii nevoie să ne apropiem şi mai tare unii de alţii şi în acest fel, de România şi valorile care ne reprezintă”, a spus conducătorul Coronei.

Prima competiţie care se va desfăşura sub denumirea de „Cupa 100 ROMÂNIA” va fi un turneu de handbal feminin care se va disputa în 18 şi 19 ianuarie 2018, în Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibaşi” din Braşov şi la care vor participa patru echipe: Corona junioare II, Corona junioare III, Centrul Naţional de Excelenţă şi Corona – divizia A.
Programul turneului este următorul: joi, ora 10.30, Junioare II Corona – Divizia A Corona; ora 12.00, Junioare III Corona – Centrul de excelenţă. Vineri, ora 11.00, Divizia A – Centru; ora 12.30, Junioare II Coron a – Junioare III Corona; ora 14.00, junioare II – Centru; ora 15.30, junioare III – Divizia A.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.